1528 Objavljeno 04 februar 2018 Autor: Zoran Kalinac

Manifestacija ''Dani zime na Kozari'', održana je danas po 12. put, a organizatori su bili Grad Prijedor, turističke organizacije Prijedor, Kozarska Dubica, Novi Grad i Gradiška, te Nacionalni park ''Kozara''.

Jučerašnji dan obilježio je planinarski marš u organizaciji Kluba ekstremnih sportova ''Albatros'', dok se danas od 11 časova održala centralna manifestacija ''Dani zime na Kozari''. Prelijep nedjeljni dan na Kozari obuhvatao je sportska takmičenja, gradova/opština Potkozarja i okruženja, gastro takmičenja u tri kategorije: turističko-ugostiteljske škole Republike Srpske, lovačka udruženja Potkozarja i izviđački odredi i planinarska društva.

Sportsko takmičenje u okviru ove manifestacije održalo se u šest zabavnih sportskih disciplina, kao što su trčanje parova sa vezanim nogama, nabacivanje obruča, lopta na čelu, skok u dalj, rušenje piramide i spojeni golovi. U ovom dijelu takmičenja učešće je prijavilo ukupno devet ekipa, i to iz Prijedora, Kozarske Dubice, Gradiške, Banjaluke, Oštre Luke, Kostajnice, Novog Grada, Srpca i NP Kozara, a titulu najbolje ekipe ponijela je ekipa Kozarske Dubice.

''Manifestacija je sjana, svake godine dolazimo zajedno da se družimo i uživamo u čarima ove planine'', rekla je Silvana Međed, član pobjedničkog tima.

Kada je gastro takmičenje u pitanju, u konkurenciji planinara, prvo mjesto pripalo je odredu izviđača ''Moštanica'' iz Kozarske Dubice, u kategoriji srednjih škola, najbolja je bila srednja škola ''Petar Kočić'' iz Srpca, dok je u konkurenciji lovačkih udruženja, titulu najboljih ponijelo lovačko udruženje ''Sana'' iz Oštre Luke. Takođe ove godine održan je šesti ''Ski kup''. U kategoriji srednjoškolki najbolja je bila Nevena Stakić.

''Moram priznati da konkurencija i nije bila baš pretjerano teška, ali opet sam presrećna i nadam se istom rezultatu i dogodine'', rekla je Nevena Stakić.

12. privredno turistička manifestacija ''Dani zime na Kozari'' završila je nastupom prijedorske grupe ''Anemo'', a tokom dana svi posjetioci mogli su uživati i u ostalim bendovima i kulturno umjetničkim društvima sa ovih prostora.

Auto Janković