Auto Janković
832 Objavljeno 28 novembar 2019 Autor: Micro Mreza

U organizaciji Kulturnog centra i „Kvin estrade“ sinoć je na velikoj, prilagođenoj sceni Kulturnog centra u Gradišci izveden spektakularni program internacionalnog Grand cirkusa na ledu.

Preko 40 umjetnika „Grand cirkusa“ akrobate, artisti, iluzionisti i klovnovi očarali su gradišku publiku svoji izvanrednim nastupom i cirkuskim tačkama na granici mogućeg.

Zoran Đurić ispred „Kvin estrade“ istakao je da je riječ o neobičnom programu koji do sada domaća publika nije bila u prilici da pogleda.

-Ovo je program koji predstavlja kombinaciju umjetničkog klizanja, baleta, aktobatike i iluzije koje izvode školovani umjetnici, budući da u Ukrajini i Rusiji postoje akademije za ovu vrstu umjetničkog izražaja. Ovaj cirkus oduševnjava publiku širom Evrope, te smo odlučili da ih dovedemo na Balkan, rekao je Đurić.

Đurić je naveo da balkanska turneja „Cirkusa na ledu“ koja obuhvata Srbiju, Hrvatsku , Crnu Goru i BiH, uspješno traje već dvadeste dana i da su reakcije publike svuda više nego pozitivne.

-Jako sam srećan jer nakon svake predstave vidim nasmijana lica djece i njihovih roditelja, kao i svih onih koji su pogledali ovaj program i to je dodatno zadovoljstvo za mene kao organizatora, istakao je Đurić.

Đurić je naveo da je popunjenost obe sale Kulturnog centra u Gradišci potvrda da su publici potrebni zabavni program ovakvog tipa.

Predstava Grand cirkusa na ledu trajala je 90 minuta bez pauze, a tokom iste umjetnici na ledu desetak puta mijenjaju kostime, koreografiju i scenografiju uz fascinantne svjetlosne i zvučne efekte, što je dodatno oduševilo publiku.

Centari civilnih inicijativa