Auto Janković
631 Objavljeno 14 novembar 2019 Autor: Micro Mreza

Nakon uspješne premijere, prva repriza predstave “Veseli kvartet” Gradskog pozorišta Gradiška izvedena je sinoć u maloj sali Kulturnog centra u Gradišci . “Veseli kvartet“ je komedija vodviljskog tipa, puna komičnih zapleta i raspleta u kojoj su akteri dva bračna para i njihove međusobne nevjere i otkrivanje istih.

U predstavi igraju: Draško Vidović, Jelena Kesić, Mirela Predojević i Admir Mešić.

Direktor Gradskog pozorišta Gradiška i jedan od glavnih aktera predstave, Draško Vidović kaže da je nakon uspješne premijere i prve reprize jako zadovoljan prevenstveno zbog pozitivnih rekacija publike, što potvrđuje gromoglasan aplauz kojim su na kraju nagrađeni.

Vidović je najavio i drugu reprizu predstave „Veseli kvartet“,koja će biti izvedena krajem decembra u Kulturnom centru, te pozvao sugrađane, koji su propustili prva dva igranja, da dođu i uživaju u odličnoj komediji.

-Pored još jednog igranja pred gradiškom publikom, do kraja godine Gradsko pozorište Gradiška sa predstavom „Veseli kvartet“ planira gostovanja u Prijedoru, Laktašima i Banjaluci, istakao je Vidović.

Vidović smatra da će dobar glas o ovoj predstavi da se širi i da će ona u narednom periodu puniti sale i još dugo trajati na pozorišnim daskama Gradskog pozorišta.

Predstavu „Veseli kvartet“ režirala je Lilijana Ivanović, reditelj iz Zrenjanina kojoj je ovo 280. režija u karijeri. Ivanovićeva je takođe zaslužna za scenografska i kostimografska rješenja, te odabir muzike .

Za kraj decembra, Vidović je najavio treću ovogodišnju premijeru Gradskog pozorišta Gradiška, koja će biti izvedena u okviru manifestacije „Zimski grad“. Riječ je o dječijoj predstavi “Kuda idu stare godine“ koju igra ista glumačka ekipa pod režiserskom palicom Lilijane Ivanović.

Vidović je još jednom zahvalio gradiškoj publici, gradskoj upravi, direktoru Kulturnog centra Željku Blagojeviću i svim ostali zaposlenicima ove javne ustanove, koji su pomogli da se programi usklade sa probama Gradskog pozorišta Gradiška, koje su prethodile premijeri “Veselog kvarteta“.

Centari civilnih inicijativa