1000 Objavljeno 09 februar 2019 Autor: Micro mreža

JU „Centar za kulturu i obrazovanje“ Laktaši vas poziva u srijedu, 13. februara 2019. godine sa početkom u 19.00 časova na monodramu „Ima neka tajna veza“. Monodrama je autorski rad glumca Milana Dimića, koji je bio inspirisan likom i djelom legendarnog pjesnika Duška Trifunovića.

Riječ glumca

„Rad na samoj monodrami je trajao 3 mjeseca, te je ista prožeta stvarnim likovima i događajima iz života pjesnika, te protkana muzikom koja je nastajala na osnovuTrifunovićevih tekstova („Ima neka tajna veza“, „Glavo luda“, „Zlatna ribica“, „Šta bi dao da si na mom mjestu“). Govori o njegovom životu od iseljenja iz Sarajeva u Novi Sad, te usamljeničkom životu, jednog čovjeka koji je silom prilika zavolio vozove.“

O predstavi

U monodrami se pored protagoniste koji vodi priču pojavljuje još 5 likova kojim glumac suptilno i vješto publici približava Trifunovića kroz najvažnije periode njegovog života; od šaljivih anegdota, pa sve do emotivno teških perioda upjesnikovom životu.

Kroz poeziju Duška Trifunovića glumac provlači pjesnikovu emociju i ekspresijom same glumačke igre publici otvara nove poglede na djela pjesnika, te životnesituacije koje su ga inspirsale da stvara iste.

U 45 minuta Milan Dimić donosi, možda do sada nedokučenu, nekima i skrivenu stranu legende našeg pjesništva, Duška Trifunovića. Snažnim nitima koji spajaju glumu, muziku i poeziju povezuje nas sa emocijama i životom ove, ponekad zaboravljene, legende, te prikazuje tajne veze kojima je sebe pjesnik vezao, kada je birao svoj put.

 Ulaz na predstavu je slobodan.

Više informacija možete dobiti na broj telefona: 051 532 217.

Auto Janković