325 Objavljeno 13 oktobar 2021 Autor: Micro Mreza

Javna ustanova Kulturni centar Gradiška u saradnji sa agencijom Venturo organizuje književno-muzičko veče sa Dejanom Cukićem.

Nekadašnji rok-muzičar i novinar Dejan Cukić predstaviće u Maloj sali KC Gradiška prevod autobiografije Eltona DŽona i biografija posvećenih Elvisu Presliju i DŽimiju Hendriksu.

Dejan Cukić je, kao muzičar, prisutan na regionalnoj rok sceni već više od 40 godina, a poslednjih godina posebno je aktivan kao prevodilac biografija i autobiografija velikih svjetskih umjetnika u saradnji sa izdavačkom kućom ''Laguna''.

Snimao je albume i svirao koncerte sa grupama Bulevar, Bajaga i Instruktori i sopstvenim sastavom Spori ritam, tako da će ova promocija knjiga sadržavati i akustične izvedbe ovog poznatog muzičara.

Tokom promocije u akustičnom formatu, autor će izvesti i nekoliko numera Elvisa Prislija, DŽimija Hendriksa i Eltona DŽona ali i nekoliko pjesama sa njegovog posljednjeg albuma ''Ulica bez brojeva''.

Prema riječima Dejana Cukića, album “Ulica bez brojeva” je urađen u maniru “stare škole”.

''Nismo se trudili da se prilagođavamo novim trendovima. Ostali smo svoji i vjerni muzičkom izrazu zbog kojeg trajemo kao muzičari više od 40 godina. Nadam se da će i publika prepoznati našu autorsku i izvođačku zrelost, kao i diskretnu nit koja povezuje sve pjesme u priču o našem životu'', rekao je Cukić.

Književno-muzičko veče sa Dejanom Cukićem biće održano u srijedu 20. oktobra u maloj sali Kulturnog centra sa početkom od 19 časova.

Ulaz je slobodan uz obavezno preuzimanje karata na Biletarnici JU KC Gradiška.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Auto Janković