475 Objavljeno 22 avgust 2021 Autor: Nebojša Kljajić

Orignalni naziv: The last Witch Hunter

Dužina trajnja: 106 minuta

Godina/država: 2015/SAD

Žanr: Akcija, fantazija

Režija: Breck Eisner

Scenarij: Cory Goodman, Matt Sazama

Glumci: Vin Diesel, Michael Caine, Elijah Wood, Rose Leslie

IMDb: 6

Kroz celu ljudsku istoriju odvijali su se brojni tajni ratovi koji su bili poznati samo nekolicini. Jedan od takvih ratova je bio i protiv veštica. U jednom od tih mnogobrojnih ratova učestvovao je i Kaulder koji je uspeva da ubije Kraljicu veštica, ali neposredno pre svoje smrti proklinje ga na večni život, onemogućivši mu da se ponovo susretne sa svojom ženom i ćerkom. Tako Kaulder započinje svoj život lovca na veštice i zajedno sa tajnim društvom Sekira i krst, već 800 godina održava red koji uspeva da funkcioniše normalno.

Međutim ono što niko ne sluti je da još uvek postoje Kraljičini sledbenici koji pokušavaju da je ožive i da im predstoji epska borba  protiv zla.

Glumačku ekipu predvodi Vin Diesel, tumačeći lik Kauldera. Netipičan žanr za njega u jednu ruku, a u drugu opet za njega, jer je i ovde alfa mužjak i skoro sve što radi, radi sa lakoćom. Dok gledate film ne postoji osećaj napetosti i neizvesnosti da će da strada, da li zbog njegovog osmeha na licu i ponavljanja da je besmrtan ili zbog toga što u svaku gužvu ulazi sa osmehom na licu i opušteno ili samo zato što znamo da je on Vin Diesel. Bilo kako bilo, on je uradio najbolje što zna, došao i rasturio sve koji su mu stali na put.

Ostatak glumačke ekipe čine Rose Leslie (Ygritte, Game of Thrones) igrajući mladu vešticu Chloe, zatim Elijah Wood (Frodo, LOTR) kao i legendarni Michael Caine. Kada se pogleda glumačka postava i više je nego dobra za ovakav film. Na veliku žalost sva priča se vrti oko glavnog protagoniste filma i njegove same pojave, a sporedni likovi ostaju samo sporedni. Iako je bilo prostora da se njihova uloga u celoj priči bolje dočara i iskoristi potencijal samih glumaca.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Auto Janković