Auto Janković
292 Objavljeno 26 april 2021 Autor: Micro Mreza

Pod rediteljskom palicom Admira Mešića polako se sklapaju scene ove vesele i razigrane predstave. Mladi glumci Dragana Ilić, Anando Čenić, Smiljana Marinković i Svetozar Babić svojim raskošnim talentima osvajaju likove koje igraju i probe teku u odličnoj atmosferi.

Predstava Pastorala radi se po tekstu poznatog srpskog pisca Radoslava Laleta Pavlovića (Moj rođak sa sela, Šovinistička farsa, Mala, ''Balkanska pravila''), a radnja predstave dešava se na selu, adaptirana tako da se priča odvija u selu Laminci u vrijeme Ilindanskog zbora.

Predstava je priča o dva mlada para, jednog sa sela, drugog iz grada, koji u ljetnoj atmosferi Ilindanskog zbora, uživaju u ljubavnom zanosu i mladalačkoj energiji. Momci bi da se žene, a djevojke propituju tu njihovu spremnost i iskrenost, u vrtlogu strasti, privlačenja i odbijanja.

Ovo je priča o čistoj ljubavi, mladalačkoj zaigranosti, o tradiciji koju zaboravljamo, o životu na selu, njegovoj ljepoti i prirodi kao iskonskom rajskom mjestu, gdje je i sve počelo između muškarca i žene, gdje je i nastao ovaj naš svijet u potrazi za onim što je jedino vrijedno, a to je ljubav.

Ova predstava treba da nas podsjeti i na vremena, koja su u zbog pandemije nestala u posljednjih godinu dana, i da poželimo da nam se ta vremena što prije vrate. Kostimograf predstave je Jelena Vidović, a majstor svjetla i tona Nenad Balaban. Majstor scene je Saša Anić, a reditelj, scenograf i dramaturg Admir Mešić. Producent predstave je Draško Vidović.

Premijera predstave zakazana je za četvrtak 13. maja 2021. godine, saopšteno je iz Gradskog pozorišta Gradiška.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Testing centar Gradiška