621 Objavljeno 16 mart 2021 Autor: Zoran Kalinac

U maloj sali Kulturnog centra glumci ''Gradskog pozorišta'' Gradiška povodom rada na novoj predstavi ''Pastorala'' održali su konferenciju za medije.

Autor predstave je poznati srpski pisac Radoslav Lale Pavlović, a ono što je posebno zanimljivo u ovom komadu jeste što je to 'vrckava' komedija u kojoj igraju četvoro mladih glumaca koji dočaravaju život na selu i u gradu. Radnja se dešava preko ljeta, a uz dozvolu autora biće smještena najvjerovatnije u jedno selo u Gradišci.

''Donosimo priču koja će ljudima biti pravo olakšanje. Biće ovo jedna vesela priča i jedna predstava koja će se moći igrati bilo gdje i u bilo kojem ambijentu. Ono što je važno ovu predsavu čine mladi glumci, a među njima je i Dragana Ilić, naša sugrađanka koja je završila Akademiju i koja je bila članica našeg Omladinskog studija i sada je tu kao profesionalac, a to je za nas posebna čast i važnost'', rekao je reditelj predstave Admir Mešić.

Rad na predstavi započeo je početkom marta, a premijera je planirana za 15. april ove godine.

''Sala u Kulturnom centru spada među najboljim na potezu Trst-Beograd i ovo je izuzetan prostor za igru. Ova predstava živi život, vjerujem da će biti jako vesela i uzbudljiva priča o ljubavi i o tome šta je to ljubav i kako se osvaja, šta je to kad si mlad i pun snova i želja'', kazao je pisac Radoslav Lale Pavlović.

U predstavi igraju mladi glumci Dragana Ilić, Smiljana Marinković, Svetozar Babić i Anando Čenić.

''Mnogo mi je drago što sam ovdje u svom gradu za koji me vežu neke najljepše uspomene, jer su se na ovim daskama desili moji prvi glumački koraci. Komad je jako interensatan, lepršav, mekan, opušten, otkačen, pun ljubavi i energije i ja vjerujem da ćemo se mi potruditi da to bude što kvalitetnije i što bolje'', istakla je mlada glumica iz Gradiške Dragana Ilić.

Svetozar Babić je poručio da se nada da će publika koja bude gledala predstavu iz sala izlaziti sa osmijehom i sa vedrinom i nadom da je život tu još uvijek i da nije nestao pored svih ovih događaja i situacija koji se dešavaju.

''Veliko mi je zadovoljstvo što sam u Gradišci, a s obzirom da sve danas funkcioniše vrlo sporo zbog svih mjera radujem se što radim ovakav komad u ovakvom sastavu. Ja ću se potruditi da u ovaj komad 'dovedem' tračak Vojvodine i sa te strane mi je drago što mogu da doprinesem ovoj predstavi'', rekla je Smiljana Marinković.

Producent predstave, glumac Draško Vidović rekao je da je predstava rađena na osnovu teksta poznatog srpskog pisca Radoslava Laleta Pavlovića, autora brojnih djela koja su doživjela veliku popularnost, a koji je ovaj tekst besplatno ustupio pozorištu iz Gradiške. 

Nakon predstave ''Malo blago'' Gradskog pozorišta Jazavac, pozorište iz Gradiške će svoju predstavu Ljubav odigrati u dva termina 24. i 29. marta u 20 časova, u maloj sceni Kulturnog centra.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Centari civilnih inicijativa