Auto Janković
3545 Objavljeno 07 novembar 2017 Autor: Zoran Kalinac

U moru loših fudbalskih dešavanja u Bosni i Hercegovini, ponekad iskoči i neka zaista lijepa vijest. Ovaj put posjetili smo u Banjaluci četrnaestogodišnjeg dječaka, Darijana Dakića koji je trenutni najbolji strijelac pionirske kvalitetne lige Republike Srpske.

Dječak koji je nekada nastupao za banjalučki Sport tim, a sada trenutno igra za banjalučki Omladinac, klub koji se nalazi na prvom mjestu u kategoriji pionira, do sada je na sedam mečeva ukupno postigao čak deset pogodaka, što je zaista impozantna brojka i za mnoge fudbalere u seniorskoj konkurenciji, a kamoli u omladinskim selekcijama.

Karijeru je počeo sa šest godina, a kako sam kaže uzor mu je fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo. Darijan inače pohađa deveti razred osnovne škole ''Desanka Maksimović'' u Dragočaju i san mu je da jednoga dana zaigra za beogradsku Crvenu Zvezdu.

''Iako sebe u budućnosti vidim kao profesionalnog fudbalera, smatram da mi je isto tako važno i da se školujem'', poručuje ovaj skromni dječak, inače rođeni Dobojlija.

''Najveća podrška u mom radu pored mojih najbližih jeste moj trener u omladinskoj školi, koji nam daje dosta savjeta i puno pomaže u usavršavanju mladih fudbalera u veoma ozbiljne i kvalitetne ljude'' dodaje mladi Darijan, koji nam je za kraj poručio da jedva čeka svoj debi u seniorskoj konkurenciji.

Centari civilnih inicijativa