Auto Janković
1195 Objavljeno 20 maj 2021 Autor: Micro Mreza

Mi smo titulu osvojili na defanzivu, dok ovaj tim igra mnogo atraktivnije za oko, rekao je za "Nezavisne" Boris Raspudić, fudbaler koji je bio član generacije Borca koja je 2011. godine u Banjaluku donijela prvu i zasad jedinu titulu prvaka BiH u istoriji "crveno-plavih".

Deset godina je prošlo otkad su fudbaleri Borca posljednji put podigli šampionski pehar. Prošla je decenija puna uspona i padova za tim iz Platonove ulice i sada su ponovo na korak do velikog uspjeha, jer dva kola prije kraja M:tel Premijer lige BiH imaju četiri boda više od Sarajeva i gradom na Vrbasu već uveliko zvone šampionska zvona.

"Banjaluka i klub kao što je Borac previše su čekali na to da dođu do situacije da se bore za titulu. Sada su na pragu trofeja i to sasvim zasluženo. Stalno sam govorio da ova ekipa ne smije da se zadovolji borbom za Evropu, nego da moraju da napadnu titulu. Sada su u prilici da osvoje duplu krunu i nadam se da će u tome uspjeti", kazao je Raspudić, koji je već više od tri godine igrač Kozare iz Gradiške.

NN: Da li ste Vi jedan od onih koji su na polusezoni vjerovali da ovaj tim može do titule?

RASPUDIĆ: Vjerovao sam u njih. Znao sam da moraju kad-tad da prorade, jer su to sve odlični igrači i nisu mogli da zaborave da igraju fudbal. Istina, rezultati na pripremama nisu bili najbolji, ali su se kockice vremenom složile. Moram da kažem, poslije sramne igre i poraza od Veleža u Mostaru igrači su se digli i, evo, sada su na tri boda do titule.

NN: Mnogo se priča o tome kako je Borac na ovom putu imao veliku pomoć sudija.

RASPUDIĆ: Stalno se neko žali na suđenje, ali treba reći da je Borac postigao najviše golova u prvenstvu i igraju odlično i u odbrani. Igraju odličan i atraktivan fudbal. Istina, Sarajevo je bježalo mnogo na polusezoni, ali su prerano poletjeli. Prodali su neke bitne igrače i nisu doveli adekvatne zamjene. Nije im Borac kriv što su ispustili 13 bodova prednosti, sami su krivi.

NN: Možete li povući paralelu između Vaše ekipe koja je osvojila titulu i ove koja je na korak do tog cilja?

RASPUDIĆ: Mi smo titulu osvojili na defanzivu, iako smo i mi imali odlične igrače u napadu. Igrali smo na kontre i to nam je donijelo trofej. Ovaj tim igra mnogo atraktivnije za oko. Žao mi je što je Marko Jovanović sada pao u drugi plan zbog povrede. On je nosio ekipu u prvom dijelu sezone. Nisu samo golovi donijeli titulu. Mi smo igrali bolje u odbrani, oni u napadu. I ono što je vrlo bitno, Borac nigdje nije oštećen ove sezone, dok smo mi morali i sa tim da se borimo. Finansijski, klub je sada mnogo stabilniji i tako je i lakše igrati. Kad sam ja bio u klubu, plate su kasnile, što sada nije slučaj. Sada je i dosta jača konkurencija u ligi i ovi momci su napravili veliku posao ove sezone.

NN: Kako ćete gledati meč sa Tuzla sitijem, u kojem Borac može da osigura titulu?

RASPUDIĆ: Gledaću preko TV-a. Prava je šteta što neće biti navijača, jer sam ubijeđen da bi tribine bile ispunjene do posljednjeg mjesta. Ukoliko i matematički osiguraju titulu već u utakmici sa Tuzla sitijem, vjerovatno ću i ja izaći na ulicu da proslavim sa navijačima i igračima.

NN: Sigurno je da je za Vas bila velika čast biti dio šampionske ekipe koja je poslije toga igrala i kvalifikacije za Ligu šampiona?

RASPUDIĆ: To je bila istorijska titula za Borac i drago mi je što sam bio dio te generacije. Ova ekipa ne smije da se zadovolji titulom samo ove sezone, nego trofej moraju da napadnu i sljedeće sezone. Titula donosi Ligu šampiona. To je privilegija i to je veliko iskustvo za sve igrače. To je odlična prilika da mnogi naprave korak naprijed u karijeri.

Još dva kola i kraj

NN: Jedan ste od najiskusnijih igrača u M:tel Prvoj ligi RS, iza Vas je bogata karijera, do kada mislite da igrate?

RASPUDIĆ: Ostala su još dva kola do kraja Prve lige i nakon toga ću da završim karijeru. Fizički bih mogao još da igram, ali ove godine ću napuniti 39 godina i mislim da je vrijeme da se povučem. U karijeri nisam imao težih povreda i ne želim da mi se to sad desi, treba znati kada je dosta. Posvetiću se trenerskom poslu.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Centari civilnih inicijativa