679 Objavljeno 14 decembar 2020 Autor: Micro Mreza

Policijski službenici Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa pripadnicima policijskih uprava Banjaluka i Prijedor i Poreske uprave Srpske, vrše pretrese na 33 lokacije kod 22 lica.

Akcija kodnog naziva "Fiskalne kase" usmjerena je na otkrivanje krivičnih djela utaja poreza, neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem i izvršenjem krivičnih djela u sastavu kriminalnog udruženja, a koja se odnose na malverzacije u vezi sa fiskalnim kasama, saopšteno je iz MUP-a.

Akcija se sprovodi pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva.

Republičkom javnom tužilaštvu su, u ranijem periodu, podnesena tri izvještaja o krivičnim djelima protiv 32 osobe zbog sumnje da su iste izvršile ukupno 43 krivična djela koja se odnose na malverzacije u vezi sa fisklanim kasama i računima, saopštio je MUP RS

Kako se navodi, izvještaje su podnijeli policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet su u okviru  akcije "Fiskalne kase".

U saopštenju se dodaje da policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS u saradnji sa pripadnicima policijskih uprava Banjaluka i Prijedor i Poreske uprave RS, a pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva realizuju operativnu akciju u okviru koje se vrše pretresi na 33 lokacije kod 22 osobe.

"Akcija je usmjerena na otkrivanje krivičnih djela utaja poreza, neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem i izvršenjem krivičnih djela u sastavu kriminalnog udruženja, a koje se odnose na malverzacije u vezi sa fiskalnim kasama", pojašnjeno je u saopštenju u kojem se dodaje da će se sve dalje mjere i radnje preduzmati se pod nadzorom nadležnog tužilaštva.

Podsjetimo, pojedini mediji su objavili da su u toku pretresi nekih od najpoznatijih ugostiteljskih objekata u Banjaluci.

Kako prenosi Srpskainfo, vlasnici lokala osumnjičeni su da su imali softverske programe kojim su izbjegavali plaćanje obaveza državi pri izdavanju fiskalnih računa.

"Osim toga, u toku su i pretresi osoba za koje se sumnja da su im omogućili korištenje tih programa", kaže izvor Srpskainfo.


Subscribe na naš YouTube kanal.

Pratite ''Micro Mrežu'' na FacebookuInstagramu i Twitteru.

Besplatnu Android aplikaciju preuzmite OVDJE.

Auto Janković