2409 Objavljeno 10 decembar 2020 Autor: Srna

Policija u Gradišci uhapsila je lice čiji su inicijali N.S. iz tog grada, dok su pretresima na tri lokacije, koje to lice koristi, pronađena pirotehnička sredstva i droga marihuana.

Iz Policijske uprave Gradiška saopšteno je da su pripadnici te uprave lišili slobode N.S. zbog postojanja sumnje da je počinio krivična djela nedozvoljena trgovina i neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga.

"Policijski službenici Policijske uprave Gradiška danas su operativnim radom na terenu došli do saznanja da se u vozilu marke fijat dukato, vlasništvo firme iz Viteza, nalazi veća količina nelegalnih pirotehničkih sredstava za zabavu 'prvog' i 'drugog' razreda, te da je istovarena na više lokacija kod lica N.S. iz Gradiške", navodi se u saopštenju.

Na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Gradišci izvršen je pretres na tri lokacije na području grada, a koje koristi lice N.S.

Tom prilikom pronađeno je 65.467 petardi raznih razreda, 475 raketa, 286 rimskih svijeća, 44 vatrometa, 17 baklji, 2.308 komada ostalih pirotehničkih sredstava, određena količina marihuane, digitalna vaga, metalna mrvilica, stabljika indijske konoplje, kao i improvizovani nosač sa lampom i improvizovana lampa sa transformatorom, dodali su iz policije.

U saopštenju se ističe da su pronađeni predmeti izuzeti i poslužiće kao dokaz u krivičnom postupku.

O događaju je upoznat dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da nakon kompletiranja predmeta protiv osumnjičenog N.S. tom tužilaštvu bude dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima nedozvoljena trgovina i neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga.

"Pravno lice iz Viteza, kao i odgovorno lice u tom pravnom licu biće sankcionisani u skladu sa Zakonom o prevozu opasnih materija Republike Srpske", navodi se u saopštenju.


Subscribe na naš YouTube kanal.

Pratite ''Micro Mrežu'' na FacebookuInstagramu i Twitteru.

Besplatnu Android aplikaciju preuzmite OVDJE.

Auto Janković