2071 Objavljeno 10 decembar 2020 Autor: Micro Mreza

Potraga za sportskim avion "pajper 28" koji je nestao na području iznad Kozare i dalje traje.

Policijski službenici Prijedora i Gradiške, Јedinice žandarmerije i SAЈ-a, kao i Republička civilna zaštita i dalje tragaju za nestalim avionom sa kojim je izgubljen kontakt na području Omarske.

Pomoć u pretrazi terena pružaju i planinari, rečeno je u MUP-u Republike Srpske.

Zbog magle i slabe vidljivosti helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske obustavio je pretragu, ali policija i dalje pretražuje teren. 

U sportskom avionu nalazila su se dva lica, pilot i operater. Avion se vraćao iz Velike Kladuše za Banjaluku, sa čijeg je aerodoroma odletio za Kladušu.

U povratku iz Kladuše avion je nestao sa radara. Avion je prevozio vakcine za životinje.

Vujanović: Nastavićemo potragu dokle god to bude moguće

Načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović rekao je da je potraga za nestalim avionom otežana zbog uslova na terenu, ali da se nada da će tokom noći uspjeti da lociraju avion. Sportski avion, "pajper 28", nestao je na području iznad Kozare i pokrenuta je potraga za njim.

''Prošli smo jedan dio težeg terena na Kozari, jako su otežani uslovi zbog magle, noći i nepristupačnog terena, ali nadamo se da ćemo tokom noći uspjeti locirati navedeni objekat i pokušati više znati o sudbini lica koja su bili u njemu'', izjavio je Vujanović.

Istakao je je da trenutno pretražuju širi teren.

''Na osnovu karte, isključujemo određene lokacije koje možemo, i na osnovu informacija sa terena što su nam i građani i Helikopterski servis, koji je bio uključen u potragu dok je to bilo moguće dali, sve te informacije provjeravamo, sužavamo neki krug, na određeni prostor, na kome ćemo fokusirati svoju potragu'', pojasnio je on.

Vujanović kaže da znaju da je avion pao i da se u njemu nalazilo dvoje lica.

''Potraga se nastavlja dokle god to bude moguće tokom cijele večeri, policija će štiteći živote službenika, ne dovodeći ih u rizik, u pitanju je i njihov život, nastavićemo dokle god to bude moguće'', rekao je Vujanović.

U avionu bili državljani Srbije i Rumunije

Na području Omarske nestao je avion u kojem su bila dva lica i za njim se intenzivno traga.

Kako ATV saznaje u avionu su bili državljanka Rumunije (31) i državljanin Srbije (34).

Za avionom traga Policija Republike Srpske, pripadnici PU Prijedor, Gradiška, jedinice Žandarmerije Prijedora i Gradiška, pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srpske, zajedno sa Republičkom upravom civilne zaštite, lokalnim lovcima, građanima i planinarima.

Na terenu je i 50 pripadnika specijalne jedinice Civilne zaštite pod rukovodstvom RUCZ. Potraga je i dalje u toku.


Subscribe na naš YouTube kanal.

Pratite ''Micro Mrežu'' na FacebookuInstagramu i Twitteru.

Besplatnu Android aplikaciju preuzmite OVDJE.

Auto Janković