159 Objavljeno 24 novembar 2020 Autor: Micro Mreza

Izložba fotografija "Mrvice od rođenja i borbe za život do odraslih ljudi" dječjeg fotografa Lenke Keleman biće otvorena u srijedu, 25. novembra, u Galeriji Doma kulture u Laktašima u 18 časova.

Čudesne male heroje Lenka je svojim objektivom pratila od rođenja - pratila je njihov boravak u inkubatorima, borbu za svaki novi dah, za svaki novi gram težine, borbu sa dijagnozama koje su svojstvene prijevremeno rođenoj djeci, te je male borce fotografisala i nakon što su svoje bitke izvojevali i porasli.

Udruženje roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj "Mrvice" organizovalo je niz aktivnosti objedinjenih u manifestaciji pod nazivom "Ljubičasti novembar", a centralne aktivnosti održane su 17. novembra, kada se i obilježava Međunarodni dan prijevremeno rođene djece.

Nizom događaja širom Republike Srpske tog dana podizala se svijest o problemima s kojima se suočavaju mali heroji, a zgrada opštine u Laktašima prvi put je zasijala ljubičastom bojom zahvaljujući zalaganjima Jelene Ćetković, majke "Mrvica" Petre i Nikolije i predsjednice Skupštine Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj.

Ćetkovićeva ističe da je ponosna što će izložba fotografija "Mrvice od rođenja i borbe za život do odraslih ljudi" biti postavljenja u Laktašima do 27. novembra, te apeluje da se na otvaranju izložbe prisutni pridržavaju svih epidemiloških mjera koje preporučuju nadležne institucije.

/Nezavisne/

Arcadia company