1157 Objavljeno 11 novembar 2020 Autor: Bojan Trgić, Zoran Kalinac

Nakon skoro 12 godina Gradiška je dobila sportsku dvoranu. Dvoranski sportovi će konačno biti odigravani i u Gradišci, a sportisti su dosanjali svoj san. Arena Gradiška je velelepni objekat veličine 5 700 kvadratnih metara, kapaciteta 1 700 mjesta.

Dvoranu su svečano otvorili član srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić.

Ukupno 23 sportska kluba će od sada moći da treniraju u ovom sportskom objektu među kojima je i Ženski košarkaški klub "Kozara".

"Kada pogledam ovo sve dvorana zaista izgleda sjajno. Ono što je za nas posebno važno je da ćemo ovdje trenirati i grati, što će nam posebno olakšati", rekla je za ''Micro mrežu'' jedna od najboljih košarkašica u Gradišci Slobodanka Škrbić.

Sreća je vidljiva i na licima igrača malog fudbala, koji su trenirali i igrali u drugim opštinama u gradiškoj regiji. Dragan Francuz iz KMF "Boračka" poručuje da jedva čeka da zaigra u našoj dvorani.

"Do sada smo igrali u Kozarskoj Dubici, tako da nismo bili u prilici da ugostimo nekoga u Gradišci. Isto tako smo igrali u balonima čija podloga nije bila adekvatna za futsal, sada više nećemo imati tih problema'', kazao je Francuz.

Manje problema će imati i košarkaši koji su do sada trenirali u Vrbaškoj, a kako ističe Neven Vuković, košarka će povratiti staru slavu i Gradiška će ponovo okupljati ljubitelje košarke na jednom mjestu s nadom da će se ovdje odigravati i evropske utakmice.

Besplatnu Android aplikaciju portala ''Micro mreža'' preuzmite OVDJE. 

Auto Janković