524 Objavljeno 21 oktobar 2020 Autor: Micro Mreza

Centri Civilnih Inicijativa (CCI) vas pozivaju na Ulični štand "Zadovoljstvo građana kvalitetom života u Gradišci“, koji će se održati u Gradišci 22.10.2020. godine (četvrtak), s početkom u 11 sati (Vidovdanska ulica – ispred Pošte).

Ulični štand ima za cilj da se kroz direktnu komunikaciju sa građanima predstave rezultati istraživanja o kvalitetu života koje su Centri Civilnih Inicijativa po evropskoj metodologiji sproveli u Gradišci.

Provođenjem studije o kvaliteti života građana daje se presjek trenutne situacije u okviru raznih oblasti života kao i načinu na koji se ljudi ophode prema istima. Ovakav pristup omogućava značajan doprinos društvenoj politici, identifikujući potrebe i manjkavosti brojnih područja kvaliteta života, i otkrivajući u kom pravcu treba da bude usmjeren rad lokalnih institucija vlasti.

Dodatno, na Uličnom štandu građani će moći da nominuju koje su to prioritetne oblasti, problemi, po njihovom mišljenju, kojima bi vlast u narednom mandatu trebala da posveti pažnju. Svi prijedlozi i postavljena pitanja, biće grupisani po oblastima i predstavljeni kandidatima za gradonačelnika Gradiške na predstojećem Forumu kandidata, koji Centri civilnih inicijativa organizuju u narednom periodu.

Predviđeno vrijeme za davanje izjava je u 11:30 časova. Na štandu će se medijma obratiti koordinator CCI Željko Ninković.

Istraživanje kvaliteta života građana urađeno je tokom 2020. godine u okviru projekta ''Veća odgovornost lokalne vlasti za kvalitet života građana/ki'' koga implementiraju Centri civilnih inicijativa (CCI).

Besplatnu Android aplikaciju portala ''Micro mreža'' preuzmite OVDJE.