2887 Objavljeno 07 oktobar 2020 Autor: Micro Mreza

Pripadnici Granične policije BiH oko ponoći su spriječili krijumčarenje 12 osoba afroazijskog porijekla na području Gradiške.

"Migrante su krijumčarila dvojica državljana BiH i to u dva vozila. Prilikom pokušaja zaustavljanja vozač škode, bh. tablica, oglušio se o naredbe policijskih službenika i dao u bijeg, dok je drugo vozilo, reno na kojem su bile različite bh. tablice, sletjelo s puta i zatečeno u kanalu", pojašnjeno je u saopštenju Granične policije BiH.

Kako se dodaje, Škodu sa osumnjičenim državljanima BiH su zaustavili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS, na području opštine Novi Grad i zadržali do dolaska pripadnika Granične policije BiH. 

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo "krijumčarenje osoba", o događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, prema čijoj su naredbi osumnjičeni lišeni slobode. Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru sa službenicima JGP Gradiška izjavili su da dolaze iz Pakistana. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

U sprečavanju krijumčarenja ilegalnih migranata učestvovali su službenici Jedinice granične policije Gradiška i Jedinice za podršku i kontrolu Terenske kancelarije Sjeverozapad Gradiška Granične policije BiH.

Besplatnu Android aplikaciju portala ''Micro mreža'' preuzmite OVDJE.

Auto Janković