4941 Objavljeno 11 septembar 2020 Autor: Micro Mreza

Aleksandar Subotić (29) iz Laminaca, kod Gradiške, osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na dvije godine i dva mjeseca zatvora jer je, kako se navodi, vozilom usmrtio Milu Bijelić (54), koja je kobnih momenata bila na biciklu.

"Nezavisne novine" saznaju da je presudi prethodio sporazum o priznanju krivice koji je Subotić potpisao sa Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka.

Krivim je proglašen po optužnici u kojoj se navodi da je 27. oktobra prošle godine, oko 18.15, u Gradišci, u mjestu Nova Topola, ženu udario upravljajući sitroenom berlingo, vlasništvo jedne firme.

"Kretao se iz pravca Nove Topole prema Čatrnji, suvim i ravnim kolovozom osvijetljenim uličnom rasvjetom, pod djestvom alkohola u krvi od 1,60 g/kg, u stanju srednjeg pijanstva, u istom smjeru iza oštećene, koja je upravljala biciklom", navodi se u optužnici po kojoj je osuđen.

Kako se dodaje, vozač je bez kočenja prednjim desnim uglom vozila udario u zadnji lijevi bočni dio bicikla kojim je upravljala pedesetčetvorogodišnjakinja bez svjetloodbojnog prsluka i bez zadnje svjetlosne signalizacije.

"Ona je usljed udara odbačena sa bicikla i pala na tlo te zadobila teške povrede u vidu povreda moždanog tkiva, usljed čega je nastupio pritisak na vitalne moždane centre i opsežno krvarenje u lobanjskom prostoru, povrede lijeve polovine grudnog koša koje su dovele do kompromitacije disanja i usljed kojih povreda je preminula 29. oktobra prošle godine u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske", navodi se u optužnici.

Okružni sud u Banjaluci je, dakle, Subotića osudio na kaznu zatvora u trajanju od 26 mjeseci, ali mu je zabranio i upravljanje vozilom B kategorije u trajanju od dvije i po godine, s tim što se vrijeme provedeno u zatvoru ne uračunava u vrijeme trajanja ove kazne.

/Nezavisne/

Auto Janković