1714 Objavljeno 04 septembar 2020 Autor: Micro Mreza

Ne mogu oka sklopiti zbog napada migranata, ne osjećam se bezbjedno. Udarili su me i davili. Oni mene mogu da ubiju pred kućnim pragom, a ja ne smijem da se branim, kazao je za ''Glas Srpske'' Almir Timirotić (55) iz Gradiške kojeg su napali migranti.

Sve se desilo u srijedu uveče ispred Timirotićeve kuće, nakon čega su lisice na ruke stavljene Alžircima Ahmedinu Krushu (30) i Elaidu Bilaidu (25). Timirotić kaže da ga ne može umiriti ni činjenica što su nekoliko časova nakon nemilog događaja uhapšeni napadači, a samo nekoliko dana ranije žrtva migranata bila je i njegova komšinica.

Timirotić živi sa suprugom u mirnom naselju u Savskoj ulici, a kobno veče bio je sam u kući. Supruga Jasmina otišla kod sina i snahe, a njih dvoje su nekoliko trenutaka pred napad pričali putem telefona.

''Dogovorili smo se da odem po suprugu za jedan sat. Bilo je oko devet uveče kada smo završili razgovor. Tada sam čuo samo lavež psa i izašao napolje da vidim šta se dešava'', počeo je priču o nemilom događaju.

Dodao je da je pas bio u boksu kod parkiranog automobila, te je Timirotić ne sluteći da će se nešto desiti, otišao da ga provjeri za svaki slučaj.

''Bio je mrak i samo sam osjetio kako je neko skočio na mene, a zatim sam čuo dva muška glasa kako viču na stranom jeziku. Udarali su me po licu, grebali i davili, a onda su se vjerovatno uplašili i pobjegli. Kada sam došao sebi pozvao sam policiju'', ispričao je ovaj mještanin pokazavši nam šumarak koji je od njegovog dvorišta udaljen oko 50 metara gdje se nalazi šator u kome su boravili. 

Dok njen suprug potresen sjedi naslonjen na štap i priča sa ekipom “Glasa Srpske”, supruga Jasmina kroz suze dodaje da od šoka da joj je muž napadnut nije znala kako je stigla do bolnice i kuće.

''Bojim se za Almirovo zdravlje, kako će ovaj stres da utiče na njega. Strah me je da opet ne dođu i ponovo nas napadnu'', rekla je Jasmina i dodala da su im osim djece i porodice velika podrška komšije.

Jednu od njih, koju su tri dana ranije napala trojica migranata, zatekli smo ispred kuće koja je udaljena desetak metara od porodice Timirotić.

''Popela sam se na sprat u kome nema svjetla i zatekla trojicu migranata. Skočili su na mene i počeli me daviti. Kada su čuli galamu napolju pobjegli su'', ispričala je mještanka koja nije željela da joj objavimo ime.

Jedan od mještana, koji je takođe želio da ostane anoniman, kazao je da je nekoliko migranata dolazilo u njegov kafić gdje su pili bezalkoholna pića, te da do sada nisu bili problematični, ali kako je dodao, strahuje za sigurnost svoje djece.

U Policijskoj upravi Gradiška potvrdili su, navodeći inicijale, da su dvojica državljana Alžira uhapšeni nedugo nakon napada.

''Protiv A. K. i E. B.  će biti podnesen izvještaj za povredu Okružnom tužilaštvu Banjaluka, a obaviješten je i Terenski centar za strance Banjaluka koji nastavljaju sa radom iz njihove nadležnosti'', rekli su policiji i dodali da apeluju na građane da ih obavijeste na broj telefona 122 ukoliko primijete migrante.

/Glas Srpske/

Auto Janković