910 Objavljeno 19 avgust 2020 Autor: Micro Mreza

Banjalučka policija uhapsila je dvije osobe osumnjičene da su na osnovu lažnih potvrda o isplati ojadili kladionicu "Vulkano" za 4.000 maraka.

Pregledom sporne potvrde za isplatu utvrđeno je da je ona identična originalnoj, te da je sistem nije prepoznao kao lažnu.

Istragom je utvrđeno da je novac podizao M.U. kod koga je i pronađena sporna potvrda.

Tokom saslušanja osumnjičeni je priznao da je potvrdu dobio od V.S, inače radnika kladionice “Vulkano”.

– Prilikom hapšenja kod V.S. je pronađena zelena biljna materija koja asocira na marihuanu, smeđa praškasta meterija koja asocira heroin, medicinski lijekovi koji se nalaze na spisku psihotropnih tvari za koju nije imao medicinsku dokumentaciju, kao i pribor za uživanje opojnih droga – naveli su iz PU Banjaluka.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da je M.U. počinio krivično djelo „Prevara“, a V.S. pronevjeru.

Tužilac je naredio da se nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica OJT Banjaluka dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, a za radnika kladionice V.S. da se podnese i zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje po Zakonu o proizvodnji i prometu opojnih droga.

Auto Janković