680 Objavljeno 22 jul 2020 Autor: Micro Mreza

 Branislavu Stanivukoviću iz Srpca osumnjičenom da je polio benzinom i zapalio nevjenčanu suprugu, određen je jednomjesečni pritvor.

Kako je “Nezavisnim” potvrđeno, postupajući sudija Osnovnog suda u Banjaluci donio je rješenje kojim je osumnjičenom Stanivukoviću odredio pritvor koji može trajati do 21. avgusta u 11.40 časova.

Predhodno je, nakon ispitivanja Stanivukovića, postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio određivanje mjere pritvora.

Kako su naveli iz Tužilaštva,  postoji osnovana sumnja da je Stanivuković Branislav iz Srpca (43) počinio krivično djelo Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, iz člana 190. stav 3. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

"Osumnjičeni je dana 20. jula oko 09.30. časova, u mjestu Aleksandrovac,  nakon verbalnog sukoba sa vanbračnom suprugom oštećenom M.M. (33), istu polio  benzinom i zapalio. Oštećena M.M. je  zadobila teške tjelesne povrede opasne po život", navedeno je u saopštenju Okružnog javnog tužilaštva.

Pritvor mu je određen zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo koje je okarakterisiano kao posebno teško.

Detalji brutalnog napada u Laktašima: Svađali se na slavi u nedjelju


Branislav Stanivuković (43) iz Srpca osumnjičen je da je nevjenčanu suprugu M.M. (33) polio benzinom, a potom zapalio pred njenom kćerkom na cesti u Laktašima, u blizini kuće njene majke, a tu kuću, kako su nam potvrdili mještani, takođe je on zapalio prije nekoliko godina.

Kako su za "Nezavisne" ispričali mještani Mrčevaca, gdje se u ponedjeljak ujutro desio ovaj stravičan događaj, tog dana vidjeli su dvije žene koje su prošle cestom, dok ih je muškarac polako pratio automobilom.

"Sa ženom je pješice išla jedna tinejdžerka, a muškarac ih je pratio automobilom. One gledaju pravo i neće da uđu u auto, a on vozi u prvoj brzini prema izlazu iz sela. Ubrzo smo čuli da je dolje uz cestu prema Aleksandrovcu on nju valjda polio benzinom i zapalio. Neko kaže da je navodno trčao za njom po livadama, ali ništa nismo vidjeli", rekao nam je jedan mještanin.

Kako kažu, nesrećna žena živjela je kod Srpca s nevjenčanim suprugom, a u Mrčevcima kuću ima njena majka, koja inače živi u inostranstvu, pa je povremeno dolazila u to mjesto kod rodbine.

Takođe su nam ispričali da je on kuću njene majke zapalio prije nekoliko godina te da su je rođaci molili da ga ostavi, jer je pio i bio prijek.

"Bili su oni u nedjelju tu na slavi Sveti Sisoje, a i tu je bilo neke svađe. Čovjek je ljubomoran i prijek, valjda je i tu sve polomio. Ona je, koliko smo čuli, u ponedjeljak bila na poslu, kada je pozvao telefonom i prijetio joj, te joj rekao da dođe majčinoj kuće jer ju je zapalio. Valjda je tu došla s posla s kćerkom", pričaju mještani.

Ističu da se nesrećna žena, kada je vidjela da joj nije zapaljena kuća, uputila nazad s kćerkom pješice, a on ih je pratio.

"Ja sam čula da ljudi pričaju kako joj je on rekao da će kupiti gorivo da je zapali. Bože sačuvaj, je li moguće da je on to uradio? Navodno je bježala i vrištala, pokušao je da je ugura u auto. Kako je to tačno bilo - ne znamo, samo da se ona izvuče", rekla je mještanka koja je željela ostati anonimna.

Povrijeđena žena je s teškim opekotinama primljena u Univerzitetski klinički centar RS u Banjaluci, a kako je saopšteno iz ove ustanove, opekotine su zahvatile oko 50 odsto tjelesne površine.

"Priključena je na aparat za mehaničku ventilaciju i životno je ugrožena", saopštili su juče iz UKC-a i dodali da su neizvjesne prognoze u vezi s njenim stanjem.

Kako je danas saopšteno iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, osumnjičeni Stanivuković je u ponedjeljak oko 9.30, u mjestu Aleksandrovac, vanbračnu suprugu M.M. nakon verbalnog sukoba polio benzinom i zapalio.

On je sproveden radi ispitivanja u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka i nakon ispitivanja postupajući tužilac odlučiće o prijedlogu za pritvora.

Terete ga za krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici iz člana 190. stav 3. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Nedavno osuđen zbog šverca droge


Branislava Stanivukovića je ovog mjeseca Okružni sud u Banjaluci osudio na tri godine robije zbog šverca narkoticima.

U presudi se navodi da su Stanivuković i saučesnici tokom 2013. i 2014. godine uzgajali marihuanu na području Srpca i Gradiške, koju su potom preprodavali.

Protiv njih je pokrenuta istraga, tokom koje su prikrivenim istražiocima MUP-a RS, kodnih imena Zoka i Ana, nudili na prodaju narkotike u vrijednosti od 50.000 evra. Nakon dogovora istražiocima su prodali kilogram marihune.

Stanivuković je u završnim riječima tvrdio da nikome nije prodavao drogu i da je u cijelu priču ušao da bi se osvetio kumu, koji je pričao da je on policijski doušnik.

Auto Janković