1430 Objavljeno 17 jul 2020 Autor: Micro Mreza

Prlikom pretresa kuće od Dejana Borkovića, koji se juče poslije 18 časova pregovora predao policiji, nađeno je vojno naoružanje, potvrđeno je za ''Micro mrežu'' iz Policijske uprave Gradiška.

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, 16.07.2020. godine, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luke, uz pismenu naredbu za pretresanje Okružnog suda Banja Luka izvršili su pretres kuće stanovanja i pratećih objekata koje koristi osumnjičeno lice D.B. iz mjesta Turjak, grad Gradiška.

Naime, 15.07.2020. godine oko 18.00 časova Policijskoj upravi Gradiška prijavljeno je da je u mjestu Turjak, grad Gradiška jedno lice fizički napalo komšiju, kojom prilikom je u ruci držalo ručnu bombu.

Na lice mjesta su upućeni policijski službenici ove Policijske uprave koji su potvrdili navode prijave, te utvrdili da je jedno lice iz mjesta Turjak, grad Gradiška prvo verbalno, a potom i fizički nasrnulo na komšiju kojom prilikom je u ruci držalo ručnu bombu, a koju je u jednom trenutku i bacilo u pravcu oštećenog, ali ista nije eksplodirala nakon čega je pobjeglo sa lica mjesta, te se zaključalo u svoju porodičnu kuću zajedno sa majkom.

Od strane pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice MUP RS, 16.07.2020. godine oko 12,40 časova izvršen je ulazak u kuću stanovanja D.B., a gdje je isti zatečen sa majkom M.B. nakon čega su oba lica stavljena pod kontrolu policijskih službenika, te su isti zatečeni bez vidljivih povreda.

Lice D.B. je lišeno slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ubistvo u pokušaju.

Izvršenim pretresom, prikriveno u potkrovlju kuće pronađena je i oduzeta jedna lovačka puška i određena količina vojne municije i minsko – eksplozivnih sredstava. Navedeni predmeti su uz Naredbu sudije za prethodni postupak deponovani u depozit Okružnog suda Banja Luka i Civilnu zaštitu Gradiška do okončanja sudskog postupka.

Nakon kompletiranja predmeta u redovnoj proceduri slijedi podnošenje izvještaja Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka protiv osumnjičenog lica D.B. zbog počinjenih krivičnih djela Ubistvo u pokušaju i Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Auto Janković