5954 Objavljeno 03 jul 2020 Autor: Bojan Trgić

Kako tvrde u Srpskoj demokratskoj stranci Gradiška, članovi porodice gradonačelnika Gradiške Zorana Adžića organizovali su žurku u Laktašima, koja je trajala do pola četiri ujutru.

Kćerka gradonačelnika Zorana Adžića je slavila 18. rođendan u subotu, i ne samo da nije ispoštovano radno vrijeme, koje je po važećim pravilima do 23 časa, već je na žurci bilo preko 50 ljudi, tvrde u SDS-u.

„Mi smo sve naše aktivnosti prilagodili mjerama prevencije od koronavirusa, između ostalog nismo organizovai tradicionalni „Vidovdanski turnir“ u Gornjim Podgradcima, slavu stranke svetih Apostola Petra i Pavla ćemo proslaviti mnogo skromnije, dok visoki funkcioneri gradiškog SNSD-a organizuju proslavu 18. rođendana ne poštujući mjere Kriznog štaba, ni na nivou grada ni na nivou Republike“.

U SDS-u dodaju da su primjeri koje daju političari iz vrha SNSD-a više nego štetni za stanovnike Republike Srpske, jer ako zakon ne poštuju oni koji ga donose, kako građani da ga poštuju.

„Imali smo primjer Staše Košarca, koji je u jeku koronavirusa učestvovao na feštama u Sarajevu. Isto tako indikativno je ponašanje gradonačelnika Adžića, koji je bio u kontaktu sa ljudima koji su imali koronavirus ali je pitanje da li je bio u izolaciji. Koliko mi znamo nije“.

Naš portal je tragom informacija pisao svadbenom salonu „Krin“ iz Laktaša gdje se desila pomenuta žurka, međutim, nismo dobili nikakav odgovor. Isto tako, odgovora nije bilo ni od strane Gradske uprave Gradiška, koja već duže vrijeme ignoriše sve naše upite prema gradonačelniku Zoranu Adžiću.

Iz SDS-a su nam proslijedili snimak žurke koji kako kaže nije jedini u njihovom posjedu. Pojašnjavaju da su svi profili onih koji su bili na žurci odmah sutradan zaključani, a da su svi sporni snimci obrisani. Na snimku koji su poslali našem portalu vidljivo je da žurka uveliko traje oko 23 časa, kada je snimljen video. 

 

Auto Janković