891 Objavljeno 10 jun 2020 Autor: Micro Mreza

S.Đ. povrijeđen je u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na lokalnom putu Veliko Blaško-Slatina, opština Laktaši, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Nakon nezgode ova osoba je zbrinuta u Univerzitetski klinički centr Republike Srpske.

"Policijski službenici Uprave obavili su uviđaj na mjestu saobraćajne nezgode, koja se dogodila sinoć u 23 časa, a rad na pronalasku drugog učesnika saobraćajne nezgode je u toku", istaknuto je u saopštenju.

Uhapšene tri osobe zbog namjere o krađi goriva iz mašina


Pripadnici Policijske stanice Kotor Varoš uhapsili su lica čiji su inicijali K.P, F.B. i D.D. za koja je, operativnim radom, došlo do saznanja da su imala namjeru da izvrše krađu goriva iz radnih mašina koje se nalaze na području te opštine.

Policijski službenici juče su kontrolisali automobil "golf šest", kojim je upravljalo lice K.P, a saputnici su bili F.B. i D.D.

"Tom prilikom u prtljažniku vozila uočeno je pet većih plastičnih kanistera za gorivo i gumeno crijevo za vađenje goriva sa pumpom", saopšteno je iz banjalučke Policijske uprave.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da protiv lica K.P, F.B. i D.D. bude dostavljen izvještaj u redovnoj proceduri.

Akcijom "Ada" rasvjetljeno sedam teških krađa


Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka 9. juna 2020., godine sproveli su operativnu akciju kodnog naziva "Ada" u okviru koje je slobode lišeno lice inicijala G.M. zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo sedam krivičnih djela "teška krađa" na području Banjaluke i opština Laktaši i Čelinac.

Naime, lice G.M. se sumnjiči da je od početka 2020. godine izvršilo sedam krivičnih djela na području grada Banjaluka i opština Laktaši i Čelinac.

Kako RTRS nezvanično saznaje radi se o Goranu Milanoviću, koji je 1992. godište iz Banjaluke.

Izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeno lice te je tom prilikom pronađeno i oduzeto: specijalizovani alat za vršenje provala, fantomka, rukavice kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela.

Akcija je sprovedena pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbama Osnovonog suda u Banjaluci. 

Auto Janković