833 Objavljeno 18 mart 2019 Autor: Micro mreza

Policijska uprava Gradiška, u proteklom vikendu realizovala je akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila i akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu vozila sa inostranim registarskim oznakama, koja su zbog počinjenih prekršaja, evidentirana stacionarnim radarskim sistemima.

Tokom akcije, pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila, izvedene dana 15.03.2019. godine, u vremenu od 10,00 do 18,00 časova, ukupno su kontrolisana 23 učesnika u saobraćaju, kojom prilikom je 23 učesnika sankcionisano zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja. Od toga, kod 18 vozača evidentirano je prekoračenje brzine u rasponu od 10 do 20 km/h, a kod 5 vozača prekoračenje brzine u rasponu od 20 do 30 km/h.

Tokom akcije, pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu vozila sa inostranim registarskim oznakama, koja su zbog počinjenih prekršaja, evidentirana stacionarnim radarskim sistemima, izvedene dana 17.03.2019. godine, u vremenu od 10,00 do 18,00 časova, ukupno je kontrolisano 141 vozilo. Od ukupnog broja kontrolisanih vozila koji su upravljali vozilima sa inostranim registarskim oznakama, sankcionisano je 7 vozača.

Policijska uprava Gradiška, nastaviće sa sličnim aktivnostima i u narednom periodu, a sve sa ciljem podizanja svijesti o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju. Apelujemo na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH kako bi vlastitu sigurnost i sigurnost drugih građana podigli na što veći nivo.

Auto Janković