1255 Objavljeno 21 februar 2019 Autor: Micro Mreza

Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala uputilo je danas sudiji za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci, prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv D.E, Ž.E, S.T, i N.P zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili krivično djelo Izvršenje krivičnog djela u sastavu kriminalnog udruženja u vezi sa krivičnim djelom Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su zajedno sa ostalim članovima organizovane kriminalne grupe, tokom 2018. godine i početkom 2019. godine, na osnovu prethodnog zajedničkog dogovora, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, na području Republike Srpske i to na području Gradiške i okolnih mjesta kao i na području Hercegovine vršili neovlašćenu proizvodnju, nabavku, ilegalno skladištenje, transport i prodaju opojne droge marihuana i kokain u većoj količini u svrhu dalje prodaje iste zainteresovanim kupcima na području Republike Srpske.

Republički javni tužilac određivanje mjere pritvora predložio je zbog opasnosti od bjekstva, postojanja bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi uništiti, sakriti ili izmijeniti tragove i predmete važne za krivični postupak odnosno ometati krivični postupak uticajem na saučesnike odnosno prikrivače, zbog bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo ili da će dovršiti pokušano krivično djelo, zbog činjenice da se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset  godina ili teža i što  bi u konkretnom slučaju puštanje osumjičenih na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

U akciji čiji je cilj bio razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila neovlašćenom  proizvodnjom i prometom opojnih droga slobode je lišeno sedam lica. Tri lica su  puštena da se brane sa slobode jer protiv istih nisu postojali zakonski razlozi za određivanje mjere pritvora. Dva lica i dalje se nalaze u bjekstvu.

Pročitajte još: 

MUP RS uhapsio pet lica iz Gradiške, otkrili 54 kg droge i oružje (VIDEO)

Policijska akcija ''Vitorog'': Tatu majstor i supružnici rasturali drogu

/Nezavisne/

Auto Janković