1081 Objavljeno 18 februar 2019 Autor: Micro mreža

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana bezbjednog interneta, pripadnici Policijske uprave Gradiška, 15.02.2019. godine održali su edukativna predavanja za učenike osnovnih i srednjih škola na području opština Gradiška.

U cilju sprečavanja maloljetničke delikvencije i vršnjačkog nasilja, policijski službenici Policijske uprave Gradiška, 15.02.2019. godine u srednjoj školi ''Srednja stručna i tehnička škola'' u Gradišci za učenike prvog razreda i Osnovnoj školi ''Danilo Borković“ u Gradišci, za učenike devetog razreda održali su predavanje na temu ,,Maloljetnička delikvencija i vršnjačko nasilje“.

Cilj predavanja jeste, da se učenicima na njima prihvatljiv način objasni na koji način treba da koriste i zaštite svoj profil na društvenoj mreži ,,Facebook“, kako ne bi došlo do određenih negativnosti i zloupotrebe od strane drugih lica.

Obzirom da su se pojavile najnovije bezbjednosno-interesantne igrice pod nazivom ,,Plavi kit“ i ''Nigerijska prevara'', ukratko im je objašnjeno na koji način funkcionišu navedene igrice i koje opasnosti nose sa sobom, te im je ukazano i na aktivnosti u slučaju dobijanja ovih aplikacija, kao i obavještavanje relevantnih subjekata u slučaju dolaska u kontakt sa navedenim aplikacijama.

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška će i u narednom peridu nastaviti sa edukativnim predavanjima na navedene teme.

Auto Janković