2049 Objavljeno 08 januar 2019 Autor: Micro mreža

Policijski službenici Policijske stanice Gradiška, 05.01.2019. godine, oko 22,50 časova, lišili su slobode lice inicijala M.M. (1986) iz Gradiške zbog počinjenog prekršaja iz člana 24. Zakona o javnom redu i miru (Ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija). 

Naime, lice se upravljajući putničkimautomobilom marke ,,Mercedes“ nije zaustavilo na znak ,,Stop“ policijskog službenika, te je kroz prozor putničkog automobila upućivalo pogrdne riječi policijskim službenicima. Po zaustavljanju istog u Ulici Vojvode Mišića, lice je nastavilo sa vrijeđanjem policijskih službenika, nakon čega se oglušilo o izdato naređenje istih, a izvršenim alkotestiranjem lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu.

Iste večeri, oko 23,20 časova, u prostorije Policijske stanice Gradiška, pristupilo je lice P.D. (1999) iz Gradiške, te narušilo javni red i mir vikom i galamom, upućujući policijskim službenicima razne pogrde riječi, nakon čega se ista oglušila o izdato naređenje policijskih službenika da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira. Zbog počinjenog prekršaja iz člana 24. Zakona o javnom redu i miru ( Ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija) P.D. lišena je slobode, te izvršenim alkotestiranjem kod iste je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Po kompletiranju predmeta protiv M.M. slijedi podnošenje Zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka Osnovnom sudu Gradiška zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru i Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, a protiv lica P.D. zbog počinjenog prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru.

Policijska uprava Gradiška osuđuje bilo kakav vid vrijeđanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja.

Auto Janković