12424 Objavljeno 12 januar 2022 Autor: Micro Mreza

Otac tragično nastradalog Duška Nikolića (18) Dragan Nikolić iz Srpca podnijeće krivične prijave protiv Milorada Sankovića, Ranka Nježića i Gorana Malbašića, jer tvrdi da su oni lažno svjedočili u banjalučkom Okružnom sudu na suđenju Mirku Malbašiću (22) koji je optužen da je autom udario njegovog sina.

''Oni su slagali da je moje dijete imalo epilepsiju što nije tačno i za to imam dokaze. Moj pokojni sin nije bolovao od te bolesti, niti od bilo koje druge. Sve što su rekli su lagali kako bi olakšali optuženom'', tvrdi  neutješni Dragan Nikolić.

Istakao je da traži maksimalnu kaznu za optuženog Malbašića koji je automobilom pijan udario i usmrtio njegovog sina.

Nesreća u kojoj je poginuo Duško Nikolić desila se 17. oktobra 2020. godine oko 22 časa na lokalnom putu Nožičko - Savići kod Srpca. 

Prema optužnici te kobne večeri optuženi Malbašić je vozeći pijan sa koncentracijom alkohola u organizmu od 1,93 promila "pežoom" udario Nikolića, koji je ležao na putu. 

Prema tom dokumentu optuženi je mogao Nikolića da vidi na 30 metara, ali je prešao preko njega i tijelo vukao 450 metara i tako ga usmrtio. U optužnici stoji da je i žrtva bila pijana i u krvi imala oko 1,68 promila alkohola. 

Osim za nesreću Malbašića terete i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija jer je držao prepravljenu vojničku pušku "M48", pištolj "M57", okvir za pušku "papovku" i 10 metaka kao i automatsku pušku bez okvira. 

Oba mladića su kobne večeri bila na proslavi rođendana u jednoj vikendici u Nožičkom. Tokom ranijeg suđenja, specijalista sudske medicine Milan Srdić kazao je da je Duško Nikolić pregažen te da je imao teške povrede glave i prelome lobanje, kao i višestruke povrede ruku i nogu. 

Pojasnio je da je Nikolić preminuo usljed oštećenja za život važnih moždanih centara zbog povrede glave i da je bio u ležećem položaju kada je udaren.

/Glas Srpske/

Auto Janković