3283 Objavljeno 18 oktobar 2021 Autor: Micro Mreza

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 16.10.2021. godine, lišili su slobode lice inicijala M.M. iz Gradiške, za kojim je raspisana Centralna potjernica po naredbi Osnovnog suda u Banjaluci, zbog počinjenog krivičnog djela ''Falsifikovanje isprave''.

Lice je predato u Okružni Centar sudske policije Banjaluka.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 16.10.2021. godine, izvršili su uviđaj na licu mjesta saobraćajne nezgode koja se dogodila oko 19,50 časova u mjestu Trn, opština Laktaši u kojoj je učestvovalo lice inicijala S.Š. iz Prijedora sa putničkim automobilom marke ''Audi'' i suvozač u navedenom vozilu lice N.Š. iz Prijedora koje je u ovoj saobraćajnoj nezgodi zadobilo teške tjelesne povrede i lice M.Š. iz Banjaluke sa putničkim automobilom marke ''Volkswagen''. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 17.10.2021. godine, lišili su slobode lice inicijala A.DŽ. iz Banjaluke zbog počinjenog prekršaja ''Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija'' iz oblasti Zakona o javnom redu i miru i prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga. Naime, policijski službenici su prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka uočili lice A.DŽ., koje se, kada je ugledalo policijske službenike dalo u bjeg, oglušivši se o zakonito izdato naređenje. Lice A.DŽ. ubrzo je sustignuto i lišeno slobode, a kod istog je pronađena i oduzeta određena količina zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ''Marihuanu''. Slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu.

U alkoholisanom stanju upravljao vozilom i pokazivao pištolj

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 17.10.2021. godine, lišili su slobode lice inicijala M.V. iz Banjaluke zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o Javnom redu i miru, Zakona o oružju i municiji i Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Policijskoj upravi Banjaluka, istog dana, oko 21,35 časova, prijavljeno je, da se u banjalučkom naselju Lazarevo, nepoznato lice kreće vozilom marke ''Passat'' i da kroz prozor vozila pokazuje pištolj. Policijski službenici su postupili po prijavi, te u ulici Knjaza Miloša zaustavili navedeno vozilo. Kontrolom je utvrđeno da je vozilom upravljalo lice M.V. i da je u alkoholisanom stanju.

Od M.V. oduzet je gasni pištolj. Lice je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu, kojom prilikom je utvrđeno 1,33 g/kg alkohola u organizmu.

O svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka – Odjeljenje za prekršaje. Protiv lica M.V. slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

Efikasnim radom rasvjetljene tri teške krađe

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 15.10.2021. godine, preduzimanjem operativnih mjera i radnji, identifikovali su i lišili slobode lice inicijala S.K. iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo tri krivična djela ''Teška krađa''.

Naime, lice S.K. se sumnjiči da je od 15. jula do 3. avgusta tekuće godine, na području Grada Banjaluka počinilo tri krivična djela teška krađa. Meta napada su bili stambeni objekti.

Kod lica S.K. pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se izjasnio da se protiv navedenog lica dostavi izvještaj u redovnoj proceduri.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Auto Janković