1404 Objavljeno 14 oktobar 2021 Autor: Bojan Trgić

Direktor Bolnice Gradiška Rajko Dodik poručio je da je primjetno povećanje broja pacijenata oboljelih od COVID-a 19 mlađe životne dobi, a ono što je naglasio kao činjenicu jeste broj umrlih od korona virusa, gdje su preminuli s područja Gradiške svi bili nevakcinisani.

Kada su u pitanju pacijetni u Bolnici Gradiška, primjetno je, kako kaže Dodik da je sve veći broj mladih s težom kliničkom slikom ali da Bolnica Gradiška nije preopterećena pacijentima oboljelim od COVID-a 19.

"Primjetili smo da je povećan broj priliva pacijenata mlađe životne dobi sa težim kliničkom slikom, što svakako nije dobro. Mogu da vam kažem da je sto odsto pacijenata koji su preminuli od COVID-a 19, gdje su imali teški oblik oboljenja, da ni jedan nije bio vakcinisan. Tako da je vakcinacija nešto što mora da sprovedemo zato što pomaže i evo dokazi su ovdje. Činjenice su da oni koji su vakcinisani imaju blaže kliničke slike", primjetio je Dodik.

Do sada je u Bolnici Gradiška od početka pandemije liječeno 2 800 pacijenata zaraženih korona virusom. Trenutno se u gradiškoj bolnici nalazi 30 pacijenata na COVID odjelu, dok je njih pet na respiratoru.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Auto Janković