464 Objavljeno 14 oktobar 2021 Autor: Micro Mreza

Banjalučki Osnovni sud odredio je jednomjesečni pritvor Ozrenu A. (39) zbog sumnje da je počinio nasilje u porodici tokom kojeg je povrijeđeno dvoje maloljetne djece.

Ova mjera mu je određena na prijedlog Okružnog tužilaštva koje to tražilo zbog  postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni mogao uticati na svjedoke te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će  ponoviti krivično djelo.

''Osumnjičeni je 11. oktobra oko 3.30 časova, u Laktašima, došao do stana koji koristi njegova supruga A. N. sa njihovom maloljetnom djecom A. A. i A.H. Nasilno je razvalio ulazna vrata  potom nastavio razbijati, lomiti, prevrtati i bacati stvari i namještaj po kući, a tom prilikom su maloljetna djeca zadobila tjelesne povrede'', saopštilo je ranije Okružno tužilaštvo.

Uhapšen osumnjičeni za krađu bicikla u Banjaluci

Lice čiji su inicijali D.S. iz Banjaluke uhapšeno je zbog sumnje da je ukralo bicikl u Aleji Svetog Save u tom gradu.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da je oštećeno lice juče prijavilo nadležnoj policijskoj stanici da mu je nepoznato lice otuđilo bicikl.

Istog dana bicikl je pronađen kod D.S. i vraćen vlasniku, dodaje se u saopštenju.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da protiv uhapšenog lica bude dostavljen izvještaj u redovnoj proceduri.

Hapšenje u Banjaluci zbog posjedovanja droge

Osoba Ž.R. iz Banjaluke uhapšena je juče zbog posjedovanja marihuana, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

"Lice je lišeno slobode te protiv istog slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga", navodi se u saopštenju.

Prnjavorčanin optužen za pokušaj ubistva narodnog poslanika

Petar Stanić iz Prnjavora optužen je za pokušaj ubistva Miladina Stanića, poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Protiv Petra Stanića iz mjesta Kremna, Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu zbog krivičnog djela Ubistvo u pokušaju iz člana 124. stav 1. u vezi sa članom 22. KZ RS, u sticaju sa krivičnim djelom Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. stav 4. KZ RS i Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. stav 1. KZ RS.

"OsumnjičenIje dana 31.07.2021.godine, oko 16,55.časova, u mjestu Kremna, zaseok Piplići, opština Prnjavor, upotrebom vatrenog oružja pištolja CZ kalibra 7,62mm, pucao u oštećnog Stanić Miladina, u namjeri da istog liši života. Tom prilikom oštećeni je zadobio laku tjelesnu povredu", navode iz Tužilaštva.

Dodaju da je osumnjičeni neovlašteno na javnom mjestu nosio vatreno oružje za koje suprotno odredbama Zakona o oružju i municiji,  nije imao oružni listi ni dozvolu za držanje oružja, te je u svojoj kući neovlašteno držao minsko-eksplozivna sredstva.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Auto Janković