2759 Objavljeno 13 oktobar 2021 Autor: Micro Mreza

O.A. (39) iz Laktaša osumnjičen je da je došao do stana "Centra za socijalni rad" Laktaši a koji koristi njegova supruga A.N. sa njihovom maloljetnom djecom te razvalio ulazna vrata i nastavio razbijati, lomiti, prevrtati i bacati stvari i namještaj po kući kojom prilikom su maloljetna djeca zadobila tjelesne povrede.

Sve se desilo u ponedjeljak oko 03.30 časova.

Njemu je postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, nakon ispitivanja osumnjičenog stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora Osnovnom sudu u Banjaluci, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici u sticaju sa krivičnim djelom oštećenje i oduzimanje tuđe stvari .

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora  zbog  postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, shodno članu 197. stav 1.  tačka  b. i v.  Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora  odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u  Banjaluci.

Radnik povrijeđen u Banjaluci pušten na kućno liječenje

Radnik S. S. (46) koji je jutros pao sa skele zgrade u izgradnji u Banjaluci pušten je na kućno liječenje.

"Pacijent S.S. je jutros u 9.20 časova primljen u Urgentni centar UKC Republike Srpske sa frakturom pršljena. Zbrinut je, pregledan i dijagnostički obrađen, te pušten u 14, 30 časova na kućno liječenje uz preporuke ljekara ", naveli su iz UKC RS.

Planulo još jedno auto u Banjaluci

Banjalučkoj policiji juče oko 13 časova prijavljeno je da je izgorio automobil "opel astra" vlasništvo D.S. iz Banjaluke.

Vozilo je izgorjelo u Slatinskoj ulici.

''Požar je lokalizovan od strane Vatrogasne brigade Grada Banjaluka. Nije bilo povrijeđenih. Preduzimanjem operativnih mjera i radnji utvrđeno je, da je došlo do samozapaljenja vozila zbog neispravnih insalacija na vozilu'', rekla je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

Odluka o prijedlogu za produženje pritvora Zeljkoviću i ostalima

U Okružnom sudu Banjaluka sutra će biti održano ročište radi razmatranja prijedloga za produženje pritvora bivšem direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislavu Zeljkoviću i ostaloj trojici osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja i nezakonite radnje u postupcima javne nabavke koje je sprovodio Institut, rečeno je Srni u Sudu.

Republičko javno tužilaštvo zatražilo je od Okružnog suda u Banjaluci da bude produžen pritvor za Zeljkovića i ostalu trojicu osumnjičenih zbog osnovane bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak.

Produženje pritvora je predloženo i zbog sumnje da će optuženi na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, zbog same težine krivičnog djela, načina izvršenja ili posljedica djela i što bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Zeljković, vlasnik turističke agencije Travel for fan, Saša Marković, direktor firme Promeding, Dragan Dubravac i direktor firme Prokontrol, Slavko Bojić uhapšeni su prošlog mjeseca i nalaze se u pritvoru.

Optuženi za polijevanje žene benzinom policiji bacio ključeve stana

Čuo sam galamu i da neko doziva pomoć, a na balkonu susjedne zgrade vidio sam ženu u ćošku kako stoji skupljena uz ogradu. Pitao sam je li ona zvala pomoć i je li sve u redu, a ona je samo klimunala glavom, rekao je ovo u banjalučkom Okružnom sudu svjedok Tužilaštva Ostoja Savić.

On je svjedočio na suđenju Luki Lovri (40), optuženom za pokušaj ubistva supruge Tijane P. (38), koju je polio benzinom i pokušao da zapali 12. juna ove godine u njihovom stanu u banjalučkom naselju Obilićevo.

Ispričao je da je shvatio da se nešto dešava pa je pitao je li sama, a ona mu je pokazala rukom prema balkonskim vratima stana. Kako je rekao, tada je izašao Lovre, rekao mu je da se smiri i da dolazi patrola, te da ne pravi veći problem i da otljuča vrata stana.

"Utom je stigla i patrola, a Lovre je kazao da se zaglavio ključ te nam je bacio ključeve i rekao: 'Eto vam, pa vi otvorite'", ispričao je svjedok. Svjedok je, inače, policajac te je kolegama sugerisao da budu oprezni i za njima je krenuo ka stanu u kome su bili Lovre i supruga.

Prema njegovim riječima, Lovre im je pomogao da otključaju stan, a kada su ušli osjetili su miris plina ili benzina. Svjedok je rekao da je Lovre stajao pored vrata, a u susjednoj prostoriji vidio je uplašenu ženu, kojoj je majica bila mokra. Naveo je da je žena bila uplašena i vidjelo se da se nešto dešava.

"Rekla je da ju je napao Luka, da je došlo do tuče", kazao je svjedok. Savić je rekao da nije na ženi vidio neke povrede. "Luka je bio miran više nego uobičajeno, a čak je bio i arogantan kada sam ga pitao je li imao problema s policijom. Nasmijao se i podrugljivo rekao da jeste", kazao je svjedok.

Aleksandar Jokić, branilac optuženog, kazao je da je Tužilaštvo njegovog klijenta optužilo da je na svirep način pokušao da ubije suprugu, a to ničim nije dokazalo. On smatra da se ovdje radi o krivičnom djelu nasilje u porodici.

Prema optužnici, Lovre je suprugu pokušao da ubije u njihovom stanu. Navodi se da je bio pijan i da se posvađao sa suprugom i vrijeđao je. Nakon toga je bacio na krevet, a ona je pokušala da pobjegne. Otišla je na balkon te dozivala pomoć i molila da zovu policiju.

Telefonom je pokušala da zove pomoć, a optuženi joj ga je oteo, izvadio bateriju i bacio kroz prozor. Kako se navodi, polomio je ključ u bravi ulaznih vrata kako bi onemogućio suprugu da bježi.

Ona je pokušala da šrafcigerom otvori vrata, a on je, kako se navodi, donio flašu s benzinom i polio je po licu, glavi i odjeći. Pobjegla je, stoji u optužnici, u toalet kako bi sprala benzin, a dok je stajala u kadi uočila je plamen po pločicama. Govorio joj je: "Vidiš li šta ja radim zbog tebe."

Žena je tušem gasila vatru, a čak je i on krenuo da joj pomaže. Požar su ugasili i ona je ponovo otišla na balkon.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Auto Janković