3155 Objavljeno 11 oktobar 2021 Autor: Micro mreža

Bolnica u Gradišci je poništila tender za nabavku medicinskog kiseonika u vrijednosti od 165.500 KM, saznaje portal Buka.

Razlog za takvu odluku nalazi se u činjenici da jedina kompanija koja se javila na ovaj pregovarački postupak nije dostavila traženu dokumentaciju.

Zbog toga je ova bolnica u velikom problemu, kaže direktor Rajko Dodik. On navodi za portal Buka da trenutno imaju zalihe kiseonika za još dan ili dva i da se nadaju da će uspjeti pronaći neko riješenje do tad.

Inače, Bolnica Gradiška je 8. oktobra donijela odluku o poništenju pregovaračkog postupka za nabavku medicinskog kiseonika jer jedini trenutni snabdijevač ovim lijekom u BiH, kompanija Messer nije dostavila Rješenje o upisu u registar veletrgovaca Agencije za lijekove i medicinska sredstva i još nekoliko dokumenata traženih u pozivu.

 

Kako nam je objasnio direktor Bolnice Gradiška iz Messera su im rekli da su zaboravili dostaviti ove potvrde, što ih je dovelo u veoma težak položaj.

“Sada smo morali ponovo otvoriti postupak i tražiti da nam dostave potrebnu dokumentaciju, te se nadati da će se sve završiti i da će nam kiseonik stići prije nego što potrošimo ovaj što imamo. U teškoj smo situaciji u kojoj sad moramo da biramo da insistiramo na dokumentaciji od Messera, koji možda nam je ne dostavi na vrijeme i ugrozimo živote pacijenata ili da nabavljamo od drugih firmi pa da natovarimo sebi na vrat inspekciju i kritike druge vrste.”

Ono što je posebno zanimljivo jesu fotografije koje su na adresu Micro mreže poslali Gradiščani, gdje tvrde da kamion kompanije Technogas dovozi kiseonik.

/MM/Buka/

Auto Janković