976 Objavljeno 27 jul 2018 Autor: Micro mreža

U skladu sa potrebama Zavoda za transfuziju krvi Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske organizovalo je akciju dobrovoljnog darivanja krvi, kojom prilikom su se policijski službenici Policijske uprave Gradiška i ovaj put rado odazvali navedenoj akciji.

Ovoj humanitarnoj akciji u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Bolnica Gradiška-Zavod za transfuzijsku medicinu, 26. i 27.07.2018. godine od ukupno 30 pripadnika Policijske uprave Gradiška koji su se odazvali akciji, 24 policijska službenika uspješno su darivali krv.

Načelnik Odjeljenja policije Policijske uprave Gradiška Dejan Trifković naglasio je da će policijski službenici darivanjem krvi pomoći prikupljanju dovoljnog broja jedinica krvi, koje će u narednom periodu pomoći onima kojima je najpotrebnije. Načelnik je istakao da se u toku godine organizuju tri ovakve akcije, a da je ovo druga redovna akcija u ovoj godini, te da su na ovaj način policijski službenici još jednom pokazali visok stepen spremnosti za pružanje pomoći u svim situacijam, kao i svoju humanu ulogu.

Auto Janković