7397 Objavljeno 29 septembar 2021 Autor: Micro Mreza

Vidjela sam prst na obaraču i u sekundi shvatila da će pucati. Gurnula sam cijev i hitac me pogodio u rame. Bol je bila užasna. Ponovo je nasrnuo na mene, oborio me s kreveta i ciljao u glavu. Uspjela sam povući pušku, pa me je pogodio u grudi.

Žrtva kaže da su kritični dan imali manju razmiricu, te da je Zdravko naveče došao u sobu, verbalno je napadajući, ne dozvoljavajući joj da spava.

Nije vjerovala da će pucati

''Ispitivao je ima li razloga da ide ili da ostane. Opsovala sam i njega i razloge, govoreći mu da radi šta hoće. Molila sam da ne pravi probleme i da je vrijeme da se smiri, jer ima 68 godina. Nakon toga je uzeo flašu rakije, izašao napolje i upalio auto i traktor'', ispričala je Nevenka.

Kaže da se Zdravko nakon nekog vremena vratio u sobu, naoružan puškom. Nije vjerovala da će pucati…

''Uperio je pušku u mene. Vikao je da se ne slaže da komuniciram s našim sinovima. Rekla sam da se djece neću odreći, a on je odgovorio: “Ubiću te!”. Vidjela sam prst na obaraču i u sekundi shvatila da će pucati. Gurnula sam cijev i pogodio me je u rame'', rekla je Nevenka.

Prisjeća se da je krv liptala na sve strane, da je mnogo boljelo. Mužu je viknula šta mi ovo uradi i razvali rame, a on je ponovo nasrnuo na nju. Oborio ju je na pod i cijev puške usmjerio prema njenoj glavi.

''Povukla sam cjiev i pogodio me je u grudi. Izašao je iz sobe i čula sam auto kako odlazi. Telefonom sam pozvala njegovog brata Slavka i rekla šta se desilo. Molila sam se Bogu da preživim, da vidim djecu i unuke'', prisjetila se Nevenka.

Smetalo mu da ide sinovima

Ona tvrdi da je muž i ranije znao verbalno da je maltretira i vrijeđa i da je to počelo od 2003. godine. Za 29 godina braka jednom ju je udario.

''On nije pio, a to veče je uzeo rakiju, vjerovatno da se izvuče na pijanstvo. Verujem da je auto i traktor upalio da se ne čuju pucnji'', istakla je Nevenka.

Nevenka Milanović kaže da je Zdravko kobnog dana njihove sinove nazvao “lošim ljudima”, govoreći im da više ne dolaze u njihovo dvorište. Razlog za to je, kako navodi, to što je Nevenka ranije te godine išla kod snaje u Austriju, što je Zdravku smetalo.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Auto Janković