3515 Objavljeno 27 septembar 2021 Autor: Micro Mreza

Banjalučka policija uhapsila je lice iz Srpca čiji su inicijali M.K, koje je pijano izazvalo saobraćajnu nezgodu.

Policijskoj upravi Banjaluka prijavljeno je da se na lokalnom putu u mjestu Kriškovci, opština Laktaši, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali lice M.K. koje je upravljalo golfom i D.V. iz Laktaša koje je vozilo volvo.

U nezgodi nije bilo povrijeđenih lica, a licu M.K. utvrđeno je 2,58 promila alkohola u organizmu.

Dva muškarca opljačkala i pretukla Banjalučanina

Policija traga za dvojicom razbojnika koji su tokom vikenda opljačkali muškarca u Banjaluci, rekli su u PU Banjaluka.

Policiji je prijavljeno da je počinjeno krivično djelo razbojništvo od strane dvije nepoznate osobe koje su oštećenom zadale više udaraca u predjelu cijelog tjela, nakon čega su iz kuće ukrali torbicu u kojoj se nalazio 70 KM.

Oštećeni muškarac je zbrinut na Univerzitetski klinički centar Republike Srpske. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Racije tokom vikenda u Banjaluci: U lokalu zatečeno 11 pijanih maloljetnika

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, tokom proteklog vikenda radeći na otkrivanju i sprečavanju krivičnih djela i prekršaja, obavili su racije u tri lokala, a u jednom kafiću u centru Banjaluke zatečen je veći broj pijanih maloljetnika.

Portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić je rekla da je prilikom racije u jednom ugostiteljskom objektu, zatečeno 11 maloljetnka, kako konzumiraju alkohol, te su podvrgnuti ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu, kojom prilikom je kod svih utvrđeno prisustvo alkohola.

''Takođe, u vezi sa tim su vlasniku i konobaru ugostiteljskog objekta uručeni prekršajni nalozi zbog točenja alkohola maloljetnim osobama. O svemu je obaviješten i Centar za socijalni rad Banjaluka, čiji radnicu su izašli na lice mjesta i preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti'', pojasnila je Mučibabićeva.

U drugom ugostiteljskom objektu, uhapšen je M.M. zbog ometanja policijskih službenika u vršenju službene dužnosti.

''On je podvrgnut ispitivanju na prisustvo opojne droge i alkohola u organizmu, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo amfetamin i prisustvo alkohola 1,33 g/kg. Uručena su dva prekršajna naloga radnicima ugostiteljskog objekta. Utvrđeno je i da su prekršene mjere Republičkog štaba za vanredne situacije o čemu je obaviještena Komunalna policija'', istakla je Mučibabićeva.

Takođe, u dane vikenda je na području koje pokriva Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja Banjaluka i Policijska stanica Prnjavor, sprovedena akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na prisustvo alkohola u organizmu kojom prilikom su iz saobraćaja isključena 33 pijana vozača.

Drama u Banjaluci: Sjekirom polupao auto u kojem su bile djevojke

Milan D. iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je u subotu uveče u banjalučkom naselju Obilićevo sjekirom polupao automobil u kojem su bile dvije djevojke.

Kako saznaje "Glas Srpske". Lupanje i galama uznemirila je mještane Ulice Carice Milice u Obilićevu, a da nešto nije u redu shvatili su kada je djevojka vrištala i molila da je pusti.

"Djevojke su se zatvorile u automobil i vikale na njega, a on je bio napolju i sjekirom je lupao šajbe na vozilu, a zatim je počeo da udara i po limu", ispričali su stanari obližnje zgrade koji su bili svjedoci ovog napada.

Kako su kazali za "Glas Srpske" prvo su pomislili da su se mladići potukli na ulici.

"Nismo znali šta se dešava, jer buka nije prestajala, a onda smo čuli ženu koja je vikala na muškarca i uporno mu govorila: 'Pusti me, pusti me!'", kazali su mještani.

Oko njih su se krenuli okupljati građani kada je mladić pobjegao sa sjekirom.

"Tada je stiglo policijsko vozilo i čuo sam da su ga uhvatili nekoliko ulica dalje od naše zgrade", kazao je Banjalučanin koji nije želio da mu objave ime.

U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su da im je slučaj prijavljen u 21.15 časova.

"M.D. je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari", kazali su u banjalučkoj policiji ne iznoseći detalje.

Još nije razriješeno da li su se djevojke i osumnjičeni znali odranije, te koji je uzrok nasilnog ponašanja ovog mladića.

Ženu polio benzinom i pokušao zapaliti

Luka Lovre izjasnio se u Okružnom sudu u Banjaluci da nije kriv za pokušaj ubistva vanbračne supruge T.P.

Prema navodima iz optužnice Lovre je krivično djelo počinio 12. juna ove godine u stanu u banjalučkom naselju Obilićevo.

Nakon svađe tokom koje je suprugu nazivao pogrdnim imenima, Lovre je u jednom trenutku bacio T.P. na krevet. U namjeri da se odbrani od nasilnika nesrećna žena pokušala je pobjeći iz stana, ali je optuženi polomio ključ u bravi.

Nakon toga T.P. je istrčala na balkon i dozivala prolaznike u pomoć, a telefonom je pokušala pozvati V.G. Lovre je oteo telefon iz ruke i bacio bateriju kroz balkon, a T.P. je uspjela uzeti šrafciger kako bi otvorila vrata, ali nije uspjela.

Prema navodima iz optužnice, Lovre je tada uzeo flašu u kojoj se nalazio benzin, te polio vanbračnu suprugu po ustima, licu i tijelu, govoreći kako će je zapaliti. Preplašena žena pobjegla je u kupatilo kako bi saprala benzin, a Lovre je utrčao za njom i benzin polio po pločicama i zapalio ga.

Nakon svega, T.P. je ponovo istrčala na balkon i prolazniku rekla da je zaključana u stanu i polivena benzinom, te da zove policiju. Lovre je ubrzo došao do T.P. i udario je šakom u lice govoreći joj ''pi… ti materina, kakvu ti pomoć zoveš, ko da ide u zatvor zbog tebe''.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Auto Janković