5589 Objavljeno 13 septembar 2021 Autor: Micro Mreza

Policajci Željko K. iz Kneževa i Valentin K. iz Banjaluke uhapšeni su zbog sumnje da su neovlašteno u službenim uniformama zaustavljali vozače.

Naime, ovi pripadnici Policijske uprave Banjaluka uhapšeni su tokom vikenda, a za Ž.K. iz Kneževa postoji osnova sumnje da je počinilo krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, a V.K. iz Banjaluke da je počinilo krivično djelo lažno predstavljanje.

Naime, Kneževljana sumnjiče da je u četvrtak, 9. septembra, oko 18 časova zaustavio vozilo u Ulici braće Pantića u Banjaluci u službenoj uniformi, te vozaču zbog učinjenih prekršaja na licu mjesta naplatio novčanu kaznu.

"Policijski službenik Ž.K. je u vrijeme činjenja djela bio van službe. Protiv policijskog službenika doneseno je rješenje o suspenziji", navedeno je u saopštenju policije.

U okviru navedenih aktivnosti policijski službenici su u petak, 10. septembra, u Ulici Kordunaška u Banjaluci uočili policijskog službenika V.K., a koji je od ranije suspendovan iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, u službenoj uniformi, kako zaustavlja vozila.

"Od V.K. oduzet je plastični pištolj, metalna stop tablica, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela", navedeno je u saopštenju.

Protiv oba policijska službenika podneseni su zahtjevi za pokretanje unutrašnjeg postupka.

O svim mjerama i radnjama u okviru ovog predmeta obaviješteno je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka i Republičko javno tužilaštvo.

"Iz policije navode da su dva policijska službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske - PU Banjaluka uhapšena u okviru mjera usmjerenih na spriječavanje koruptivnih krivičnih djela i zloupotrebe službenog položaja u sopstvenim redovima", saopšteno je  iz ove policijske uprave.

PU Banjaluka saopštila je da će i u narednom periodu nastaviti sa navedenim aktivnostima, te pozvala građane da sve vidove nezakonitog i neprofesionalnog postupanja policijskih službenika prijave na besplatan broj telefona 122.

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, izjavio je ranije povodom hapšenja tri policijska inspektora da će se MUP obračunati i očistiti svoje redove od nečasnih policajaca i da niko neće biti zaštićen od odgovornosti zato što nosi značku i uniformu.

On je tada poručio građanima da se tim primjerom dokazuje da policija Republike Srpske ima dovoljno snage i ogroman broj poštenih i hrabrih policajaca koji su spremni da očiste svoje redove od pokvarenih i korumpiranih i da će to nastaviti da rade bez obzira koliko bilo bolno i teško jer je povjerenje i bezbjednost građana iznad bilo kog pojedinca, a naročito bezbjednost Republike Srpske koju mora da garantuje MUP.

Banjalučanin udario pješaka pa zapalio auto

Banjalučanin N.D. uhapšen je zbog sumnje da je udario pješaka B.O. i pobjegao sa mjesta nezgode u Vrbanji, a potom zapalio golfa, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

B.O. je teže povrijeđena i zbrinuta na Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

Kako "Nezavisne" nezvanično saznaju radi se o Nedeljku D. (23) iz Banjaluke koji je upravljao golfom i pješaku Branki O. (45).

"O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se izjasnio da se radi o gore navedenim krivičnim djelima", saopšteno je iz Policijske uprave.

Banjalučanin u prodavnici pronašao novčanik pun para

Zbog sumnje da je pronašao novčanik pun i para i zadržao za sebe, tokom vikenda uhapšen je K. S. iz Banjaluke, rekli su u PU Banjaluka.

Policiji je oštećeni prijavio da je u ulici Rade Radića u Banjaluci u prodavnici mješovite robe izgubio novačanik, u kojem se nalazilo oko 1.000 maraka, a da ga je potom nepoznata osoba pronašla i prisvojila.

''Brzom intervencijom, policija je identifikovala K. S. kod koga je pronađen i oduzet novčanik, kao i novac, a koji će biti vraćeni vlasniku'', istakli su u PU Banjaluka.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Izgorjela firma, viljuškar i materijali, šteta 180.000 maraka

Kvar na elektroinstalacijama, tokom vikenda, izazvao je požar u Čelincu u kojem je pričinjena šteta od oko 180.000 maraka, rečeno je u PU Banjaluka.

Oni su rekli da je im u subotu prijavljeno je, da je Čelincu u ulici Mladena Stojanovića došlo do požara u firmi vlasništvo  S.Č. iz Banjaluke.

U požaru je izgorjela veća količina repromaterijala za izradu namještaja, viljuškar i mašine za obradu namještaja. Nije bilo povrijeđenih.

''Požar je lokalizovan od strane Vatrogasne jedinice Čelinac. Obavljenim uviđajem utvrđeno je, da je do požara došlo zbog spoja na elektroinstalacijama u prostorijama lakirnice navedene firme. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da u navedenom događaju nema elemenata krivičnog djela'', pojasnili su u policiji.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Centari civilnih inicijativa