3937 Objavljeno 05 avgust 2021 Autor: Srna

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske sprovodiće od sutra do 9. avgusta na području Republike Srpske akciju kontrole vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga i psihoaktivnih lijekova.

''Policijski službenici će organizovati kontrolne punktove i kontrolisati i sva druga eventualna kršenja zakonskih odredbi (prevoz djece u vozilu bez sjedalice, nekorištenje bezbjednosnog pojasa na prednjem i zadnjem sjedištu, korištenje mobilnog telefona u vožnji i dr.), ostvarujući vid kontrole tzv. lijevak, a po principu nulte tolerancije'', navedeno je u saopštenju MUP-a.

Navode da će u dane izvođenja akcije biće angažovani i službeni presretači i to upravo na kritičnim pravcima širom Srpske.

Akcija se sprovodi u okviru kampanje "Vozi oprezno – putuj bezbjedno", a u cilju zaustavljanja negativnog trenda u pogledu broja poginulih lica u saobraćajnim nezgodama.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na sve učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače, da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju na putevima, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Centari civilnih inicijativa