Auto Janković
6160 Objavljeno 23 jul 2021 Autor: Micro Mreza

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, 22.07.2021. godine, identifikovali su i lišili slobode lice inicijala A.F. iz Gradiške zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo dva krivična djela ''Prevara''.

Naime, istog dana, u policijskoj stanici Laktaši, od strane oštećenog lica prijavljeno je, da je nepoznato lice došlo do njegove porodične kuće, te reklo da prodaje stolnjake, ušlo u kuću, odakle je otuđilo određenu količinu novca.

Takođe, A.F. se sumnjiči da je u mjesecu januru tekuće godine, na području opštine Laktaši, počinilo još jedno krivično djelo prevare, na način da je prodavalo stolnjake, a potom od oštećenog uzeo novac od 200 evra za jedan stolnjak, ne vrativši kusur.

U toku je kriminalistička obrada lica.

O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Uhapšen zbog krađe kamp prikolice

Policijski službenici Policijske stanice Laktaši, 22.07.2021. godine, preduzimanjem operativnih mjera i radnji, lišili su slobode lice inicijala P.I. iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo ''Krađa''.

Naime, P.I. se sumnjiči da je u vremenskom periodu od 18. juna do 03. jula tekuće godine u mjestu Bukovica, opština Laktaši izvršio krađu kamp prikolice marke ''NovaStar'' sa porodičnog imanja oštećenog lica. Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelom iznosi oko 1.500KM.

Kod lica P.I. pronađena je i oduzeta kamp prikolica koja će biti vraćena vlasniku.

O svemu je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Ukrajinke optužene za podvođenje djevojaka u Banjaluci i Mostaru

Ukrajinke Asmik Zhdanova zvana Asja, (60) i Nataliia Nachinkin (32) optužene su da su vrbovale najmanje 17 stranih državljanki, uglavnom sa područja Ukrajine i Rusije, te ih dovodile u BiH, radi pružanja seksualnih usluga za novac.

Protiv pomenutih žena koje se nalaze u pritvoru, Tužilaštvo BiH je podnijelo optužnicu koja ih tereti da su organizovali skupinu ljudi radi vršenja krivičnih djela međunarodnog navođenja na prostituciju i međunarodne trgovine ljudima, a optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Prema optužnici, pomenuta djela su činile od početka 2019. godine, pa sve do 26. januara ove godine, na području Mostara i Banjaluke, djelujući zajedno i u međusobnom dogovoru.

"Optužene osobe terete se za eksploataciju najmanje 17 žrtava, stranih državljanki uglavnom sa podučja Ukrajine i Istočne Europe", navode iz Tužilaštva.

U optužnici se navodi da su optužene, radi sticanja nezakonite imovinske koristi, vrbovale strane državljanke, uglavnom sa područja Ukrajine i Rusije, te ih dovodile u BiH, pronalazili smještaj i iskorištavali radi pružanja seksualnih usluga za novac, što je kod nekih od žrtava, dovelo do teških posljedica po tjelesno i duševno zdravlje.

"U okviru istrage, prikupljeni su dokazi da su optužene sudjelovale u vrbovanju, dovođenju u BiH i eksploataciji, najmanje 17 žrtava trgovine ljudima, koje su na području BiH, najviše na lokacijama u iznajmljenim prostorima u Mostaru, Banja Luci i Bijeljini, tjerale na pružanje seksualnih usluga za novac, koji su žrtve morale davati optuženima, a kada su žrtve izrazile neslaganje sa tretmanom i postupanjem, optužene su žrtve na različite i ponižavajuće načine primoravale na dalju eskploataciju i iskorištavanje", navode iz Tužilaštva.

"U ovom predmetu Tužilaštvo BiH je sa partnerskim institucijama i agencijama, provelo opsežnu istragu, uključujući i međunarodnu pravnu pomoć i komunikaciju, te se uz optužnicu predlaže saslušanje 42 svjedoka, 2 stručna vještaka i prilaganje oko 140 materijalnih dokaza", dodaju iz Tužilaštva.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Centari civilnih inicijativa