558 Objavljeno 15 jul 2021 Autor: Micro Mreza

U Seferovcima je služen parastos i položeni vijenci na spomen-obilježje za tri poginula borca Odbrambeno-otadžbinskog i žrtve Drugog svjetskog rata iz ove mjesne zajednice.

Vijence su položili predstavnici Gradske uprave Gradiška, Gradske i Mjesne boračke organizacije.

Zamjenik gradonačelnika Gradiške Dragana Ilić podsjetila je da je Petrovdan hramovna slava u Seferovcima i dan kada se mještani prisjećaju stradalih u prethodnim ratovima i prislužuju svijeće na grobovima preminulih članova svojih porodica i prijatelja.

Predsjednik Gradske boračke organizacije Gradiška Milovan Gagić naveo je da su parastosi poginulim borcima, osim u Seferovcima, služeni u Gornjim Karajzovcima i Grbavcima.

''Nastavljamo ovu tradiciju u cilju da se ne zaborave borci koji su svoje živote dali za stvaranje Republike Srpske, poginulih u Narodno-oslobodilačkom ratu i nevino stradalih žrtava ustaškog terora. Moramo njegovati to sjećanje jer smo svjesni da se žrtve drugih naroda veličaju, a da se srpske žrtve iz dana u dan zaboravljaju i ne pominju'', naglasio je Gagić.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Auto Janković