1467 Objavljeno 15 jul 2021 Autor: Duško Mrkonjić

U četvrtak sunčano tokom većeg dijela dana uz malu prolaznu oblačnost. Tokom kasnijih poslijepodnevnih časova, očekuje se porast oblačnosti, ali će biti uglavnom sunčano uz oblačne periode.

Minimalna temperatura vazduha od 14°C do 17°C, a najviša dnevna do 32°C.

Duvaće slab do umjeren, s krajem dana na udare uglavnom sjeverozapadni vjetar.

Biometeorološki uslovi: Povoljni.

Petak:

Sparno. Tokom prvog dijela promjenjivo uz sunčane i oblačne periode. U nastavku dana, uslijed jačanja ciklonske aktivnosti u našim krajevima očekuje porast oblačnosti koja će usloviti padavine, u vidu pljuskova, uz moguću grmljavinu i električna pražnjenja.

Minimalna temperatura vazduha od 16°C do 19°C, a najviša dnevna do 29°C.

Biometeorološki uslovi: Pogoršanje biometeorološke slike uslijed nailaska promjene vremena, sparine. Tegobe mogu osjetiti meteoropate u glavobolje i razdražljivosti, te reumatski, srčani i bolesnici.

Vjetar: U jačanju. Duvaće slab do umjeren, na udare jak do žestok i tik pred nailazak fronta.

Subota:

Osjetno hladnije uz temperature vazduha ispod prosjeka za ovaj period godine. Oblačno s pljuskovima, uz mogućnost grmljavine i električnog pražnjenja.

Minimalna temperatura vazduha od 18°C do 19°C a najviša dnevna do 25°C.

Biometeorološka slika: Nepovoljna.

Slično vrijeme, kao i u subotu očekuje se i za nedjelju, oblačno s padavalinama, ali i uz kraće sunčane intervale i sunčane periode, uz blagi porast dnevnih vrijednosti temperature vazduha. Maksimalna temperatura vazduha do 28◦C.

Tokom ranijih jutarnjih časova, moguća je slaba magla ili izmaglica.

Početak naredne sedmice, ponedjeljak, obilježiće oblačno vrijeme s padavinama, uz najvišu dnevnu temperaturu do 25°C.

Tokom narednih dana, u noćnim i ranijim jutarnjim časova kada se ne očekuju padavine moguća je slaba magla ili izmaglica, lokalno je moguća i magla.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Auto Janković