Auto Janković
261 Objavljeno 23 jun 2021 Autor: Srna

Djeca iz Kosovske Kamenice, njih 46, koja borave u Prijedoru u okviru projekta "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske", posjetila su danas Spomen-kompleks Gradinu, najveće stratište srpskog naroda u istoriji.

"Djeca su prošla 800 kilometara da se upoznaju sa našom teškom istorijom i stradanjem i otići će bogatiji za jedno istorijsko teško saznanje i prenijeti svojim vršnjacim", saopšteno je iz Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji.

Posebna radost djece je što je sa njima danas bila Biljana Čekić koja je u filmu "Dara iz Jasenovca" odgirala glavnu ulogu.

"Nema vjerodostojnijeg mjesta na svijetu nego baš tu da je upoznaju na ovom tužnom i svetom mjestu. Bila mi je čast da joj lično uručim knjigu veliki projekat našeg Odbora `Humano srce Srpske` i zaželim dobro zdravlje i uspješnu karijeru", rekao je predsjednik Odbora Milorad Arlov.

Poklone djeci obezbedio je ambasador BiH u Sjevernoj Makedoniji Dragan Jaćimović i izvršni direktor preduzeća "Elektrokrajina" iz Banjaluke Rodoljub Topić.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Centari civilnih inicijativa