Auto Janković
6073 Objavljeno 22 jun 2021 Autor: Bojan Trgić

S današnjim danom nastupilo je i kalendarski ljeto, kupališta širom zemlju su odavno puna, turizam se polako budi i u gradu na Savi ali gradiški bazeni zjape prazni.

Tim povodom obratili smo se pitanjem Gradskoj upravi Gradiška o stanju u ovom preduzeću, koji zadnjih nekoliko godina kuburi sa brojnim problemima. Kako kaže gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić, Bazeni Gradiška su u stečaju.

"Prema informacijama koje imam Bazeni su otišli u stečaj, vlasnik Bazena je dao taj objekat pod hipoteku poslovnoj banci, banka je dobila sudsko izvršenje da može da prometuje te bazene. Kada će se to dogoditi to sve zavisi od poslovne banke, kada će ona to pustiti u prodaju. Pitanje je da li će se i kada pojaviti kupci, da bi bazeni bili u funkciji za građane Gradiške. Meni je žao što je došlo do takve komplikacije ali na žalost to je za sada sve što znamo u vezi Bazena."

Nakon mnogo problema 2019. godine Bazene Gradiška je preuzela u rentu firma Sportsko-rekreativni centar "Akva plus", nakon čega je došla pandemija, pa je ovaj sektor pretpio ogromne gubitke ali su bazeni radili svakog ljeta pa i prošlog. Kontaktirali smo i firmu "Akva plus" iz koje poručuju da će bazeni raditi i ove godine.

"Mi smo bazene uzeli u rentu do 2024. godine. Imamo velike probleme sa Elektroprivredom Republike Srpske, koji neće da nam priključe struju. Direktni krivac za to je Vladimir Šipovac direktor u sektoru za tržišno snabdjevanje. Čitava stvar je na žalost privatne prirode. Ipak, smo u fazi pripreme bazena za rad i sve ćemo priključiti na agregat, samo da Gradiška ove godine ne ostane bez bazena", poručuju u ovoj firmi.

Koliko će Gradiščani čekati da se okupaju na bazenima ostaje da vidimo, do tada opcije su rijeka Sava ili Jezero u Lamincima.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Centari civilnih inicijativa