Auto Janković
3914 Objavljeno 17 jun 2021 Autor: Micro Mreza

Diplome M.Đ. (54) iz Banjaluke i G.K. (62) iz Laktaša su pod lupom policije zbog sumnje da su lažne, a korištene su u svrhu zaposlenja u Srednjoškolskom domu u Banjaluci, gdje su radili kao kuvarica i domar.

Kako se nezvanično sumnja, kuvarica je nabavila falsifikovanu diplomu Ugostiteljsko-trgovačko-turističke škole, dok kućnog majstora terete da je imao lažnu diplomu Mješovite srednje mašinske škole iz Tuzle, a nabavio je i diplomu o položenom majstorskom ispitu.

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, saopšteno je da G.K. sumnjiče za falsifikovanje isprave.

"G.K. je osumnjičen da je 2014. u namjeri da ih upotrijebi kao prave, od nepoznate osobe nabavio lažne školske diplome za zvanje VK bravar, diplomu o položenom majstorskom ispitu, diplomu i svjedočanstva o završenoj srednjoj školi te ih u vidu ovjerenih kopija upotrijebio prilikom regulisanja radno-pravnog statusa", navode iz policije.

Protiv njega je podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu u Banjaluci.

M.Đ. policija tereti da je počinila krivična djela falsifikovanje isprave i navođenje na ovjeru neistinitog sadržaja.

"M.Đ. je pribavila falsifikovanu diplomu srednje škole na svoje ime, te ju je ovjerila u Odjeljenju za opštu upravu grada Banjaluka, dovodeći radnike Odjeljenja u zabludu, a onda ju je predala u personalni dosije u JU Srednjoškolski dom Banjaluka", naveli su u PU Banjaluka.

Oduzet motocikl u Laktašima

Prilikom pojačane saobraćajne kontrole, policija je juče u Laktašima zaustavila motocikl „piađo“ kojim je upravljao R. L., rekli su u PU Banjaluka.

''Izvršenim provjerama u evidencijama novčanih kazni, takođe je utvrđeno, da je R.L. višestruki povratnik u činjenju prekršaja i da ima dug u registru novčanih kazni od 3.750 KM te je shodno primjenom Zakona o prekršajima od njega oduzet motocikl'', istakli su u banjalučkoj policiji.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Centari civilnih inicijativa