672 Objavljeno 21 maj 2021 Autor: Micro Mreza

Udruženje HoReCa RS juče je izrazila veliko zadovoljstvo zbog olakšavajućih mjera koje je donio Krizni štab, a u saopštenju upućenom medijima naročito su se zahvalili direktoru UKC-a i predsjedniku SNSD-a u Banjaluci Vladi Đajiću.

“Zahvaljujemo se Institutu za javno zdravstvo na preporukama, a posebno se zahvaljujemo profesoru dr Vladi Đajiću koji je prvi pokrenuo inicijativu da do ovoga dođe. Imajući u vidu da medicinski sektor trpi najveći teret i najbolje shvata sve teškoće ove bolesti drago nam je što inicijativa dolazi od dr. Đajića”, naveli su juče iz Udruženja poslodavaca ugostiteljstva i turizma Republike Srpske.

Međutim, izvorni našeg portala objašnjavaju da je ovo saopštenje iz HoReCa upućeno jednostrano, bez ikakve koordinacije i dogovora između članova udruženja. Izvori tvrde da je saopštenje pisao Goran Kurtinović, vlasnik restorana “Le Coq” iz Banjaluke, te da se većina članova ne slaže sa, kako pojašnjavaju, otvorenom podrškom koja je tim saopštenjem upućena Vladi Đajiću.

Mi smo politički neutralno udruženje i želimo samo da poslujemo kako treba, bez miješanja politike i davanja podrške bilo kom političaru ili stranci, bez obzira da li se radi o vlasti ili opoziciji“, rekao je sagovornik našeg portala, inače član ovog udruženja.

Mi smo kontaktirali i Gorana Kurtinovića, koji je za naš portal potvrdio navedene informacije.

Ja sam pisao i poslao saopštenje, međutim, nije tačno da se nisam ni sa kim konsultovao. Konsultovao sam se sa predsjednikom udruženja Daliborom Šajićem  i sa predsjednikom UO našeg preduzeća“, istakao je Kurtinović za Infovezu i dodao da u tome ne vidi ništa sporno.

Ipak, naš portal saznaje, većina članova HoReCa se protivi ovakvom pristupu i u narednom periodu će sazvati sjednicu skupštine udruženja na kojoj će se raspravljati i odlučiti o daljim koracima.

/Infoveza/

Centari civilnih inicijativa