482 Objavljeno 17 maj 2021 Autor: Micro Mreza

Na području Laktaša tokom proteklog vikenda kažnjena su 42 pijana vozača, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Policijski službenici su kontrolisali 57 učesnika u saobraćaju i tom prilikom je izvršeno alkotestiranje 56 vozača.

"Zbog utvrđene nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu sankcionisana su 42 vozača, od čega 27 vozača zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, 8 vozača zbog koncentracije alkohola od 0,81 do 1,50 g/kg, a 7 vozača je zadržano lišenjem slobode u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog koncentracije alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg", saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Po akcentu akcije izdat je 41 prekršajni nalog i 2 prekršajna naloga po drugim osnovama.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer je vožnja pod uticajem alkohola opasna, a u cilju zaštite svog života i života drugih učesnika u saobraćaju.

Vozio pijan bez položenog vozačkog ispita

Banjalučka policija je u subotu oduzela automobil golf nakon što je ustanovljeno da vozač B.Đ. nema položen vozački isipt te da upravlja vozilom u pijanom stanju.

Osim toga, kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka, provjerom u službenim evidencijama, utvđeno je da je navedeni višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od 6.905 КM.

"Кontrolom je utvrđeno da je B.Đ. iz Banjaluke upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita. Izvršeno je alkotestiranje lica kojom prilikom je utvrđeno 0,53 g/kg alkohola u organizmu. Zbog gore navedenih prekršaja i zbog bojazni da će nastaviti sa činjenjem prekršaja od lica B.Đ. vozilo je oduzeto, te će protiv istog biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu", saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

O svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka – Odjeljenje za prekršaje.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Auto Janković