Auto Janković
1050 Objavljeno 16 maj 2021 Autor: Duško Mrkonjić

Početak sedmice obilježiće nestabilno i pretežno oblačno vrijeme uz kišu ili pljusak kao posljedica prolaska hladnog fronta, lokalno na teritoriji našeg grada i okolnih opština moguća je i grmljavima, kao i električno pražnjenje.

Takođe, bitno je naglasiti da se očekuju i sunčani intervali i sunčani periodi, uz pad dnevnih vrijednosti temperature. Tokom ponedjeljka očekuje se jačanje južnog strujanja. Tokom ranijih jutarnjih časova očekuje slab do umjeren južnih smjerova vjetar, koji će tokom dana jačati po intenzitetu, stoga se u nastavku dana očekuju i jaki do žestoki udari. Pred veče vjetar će okrenuti na sjeverne smjerove i slabiti po intenzitetu.

U utorak tokom jutra hladnije. Tokom većeg dijela dana u utorak, očekuje se promjenjivo i uglavnom sunčano vrijeme uz oblačne periode, te se očekuje rast dnevnih vrijednosti temperature vazduha, poredeći sa prvim radnim danom u sedmici. Tokom večeri očekuje se porast oblačnosti, pa se u noći s utorka na srijedu očekuje početak padavina.

U srijedu, osjetno hladnije uz padavine, te uz kraće sunčane intervale.

Minimalna temperatura vazduha kretaće se od 4ºC do 7ºC u utorak, odnosno od 7ºC do 10ºC u ponedjeljak i srijedu. Najviša dnevna između 13ºC do 15ºC u srijedu, odnosno od 17ºC do 22ºC u utorak. U ponedjeljak najviša dnevna do 18ºC.

Biometeorološki uslovi tokom ponedjeljka i srijede biće nepovoljni. Tegobe mogu imati meteoropate u vidu nesanice, razdražljivosti i glavobolje, kao i plućni bolesnici uslijed porasta vlage u ovim danima. Povoljnija biometeorološka slika u utorak.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Centari civilnih inicijativa