2051 Objavljeno 03 maj 2021 Autor: Micro Mreza

Devetorica muškaraca uhapšena su nakon krvave masovne tuče u banjalučkom naselju Kola, u kafiću "Božur", koji je u ovom obračunu demoliran sjekirom, saznaju "Nezavisne novine".

Pune ruka posla imali su banjalučki policajci u noći između nedjelje i ponedjeljka, nakon 0.35, kada im je tuča prijavljena.

"Nezavisne novine" saznaju da je u pitanju kafić Stefana K. (22) iz Bukvaleka te da su banjalučki policajci, uključujući i pripadnike Policijske stanice za intervencije, kada su stigli na mjesto događaja, osim njega, zatekli i konobaricu Snježanu K. (45), nastanjenu u Banjaluci.

"Njih dvoje su policiji rekli da je izbila tuča više lica, kao i da ima povrijeđenih. Oni su pritom dodali da su gosti polupali inventar u lokalu, kao i dio lokala te da ima tragova krvi", ističu izvori "Nezavisnih novina".

Naši sagovornici ističu da su u lokalu pronađena i trojica muškaraca za koje se sumnja da su učesnici tuče.

"U pitanju su Boško Ćutković (44) iz Kola, Duško Ćutković (39), takođe iz Kola te Mladen Ćutković (26) iz Banjaluke. Svi oni su imali povrede", otkrivaju naši izvori.

Trojica Ćutkovića su, prema riječima naših sagovornika, policiji izjavila da ih je napala grupa muškaraca.

"Kao napadači su označeni Đurađ Šućur (23) iz Kola, Dragoljub Gajić (26) iz Kola, Njegoš Gajić (25) iz Banjaluke te Nikola Gajić (29). U toj grupi bili su još i Nemanja Ćutković (23) iz Kola, Milan Božić (52) iz Donjih Kola, kao i još trojica muškaraca čije potpune podatke oštećeni ne znaju. U pitanju su Gojko i Živko Gajić te izvjesni Maksimović", navode naši izvori.

Prema riječima naših sagovornika, jedan od svjedoka izjavio je da su Gajići sjekirom polupali inventar, a potom napali Ćutkoviće.

"Ćutkoviće je komšija odvezao u Službu hitne medicinske pomoći, a potom su upućeni u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske na dalji pregled", ističu naši izvori.

Oni dodaju da su, između ostalih, uhapšeni Đurađ Šućur, Njegoš Gajić, Nikola Gajić te Dragoljub Gajić. I to nije sve... Nakon što je Ćutkovićima ukazana ljekarska pomoć, uhapšeni su i oni.

"Svi su alko-testirani i utvrđeno je da su bili pijani", napominju naši sagovornici, upućeni u istragu.

Iz Policijske uprave Banjaluka u ponedjeljak je saopšteno da su njihovi pripadnici uhapsili devet lica, osumnjičenih za oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, tešku tjelesnu povredu i učestvovanje u tuči.

"Prethodno je nadležnoj policijskoj stanici oko 0.35 prijavljeno da je u ugostiteljskom objektu u Banjaluci došlo do međusobne tuče više lica. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka", navela je Danijela Mučibabić, portparol PU Banjaluka.

Izvori "Nezavisnih novina" potvrdili su da je o svemu obaviještena i Komunalna policija, pošto su gosti u kafiću zatečeni nakon 22 časa.

/Nezavisne/

Auto Janković