1428 Objavljeno 30 april 2021 Autor: Duško Mrkonjić

Narednih dana još toplije, a onda dolazi osjetno zahlađenje.

Naredna tri dana temperature vazduha u porastu. Uglavnom sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, kao i uz dnevni razvoj prolazne oblačnosti očekuje se u petak i u nedjelju, dok se u subotu očekuje nešto nestabilnije i još toplije, uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz sunčane intervale i sunčane periode, te uz dnevni razvoj oblačnosti koja bi ponegdje mogla usloviti prolaznu kisu ili slab pljusak u večernjim časovima. 

U ponedjeljak osjetno hladnije

U ponedjeljak, očekuje se dalja destabilizacija vremena, te pretežno oblačno do oblačno vrijeme uz povremenu slabu kišu, uglavnom tokom večernjih časova sa ponedjeljka na utorak i to na dijelovima naslonjenim na dubičku opštinu.

U utorak tokom ranijih jutarnjih časova očekuje se slaba magla ili sumaglica uz Savu i po kotlinama, mjestimično moguća i magla.

Novo otopljenje od utorka, a nove 'dvadesetice' od srijede

Minimalna temperatura vazduha u petak od sedam do 11◦C, dok se za dane vikenda očekuje da će se ona kretati od 8◦C do 13◦C, u ponedjeljak nešto hladnije poredeći sa 1. majem i prvim danom Vaskrsa, da će se živa u termometru spušati od 5◦C do 9◦C. U utorak od 2◦C do 6◦C.

Najviša dnevna temperatura vazduha u petak i subotu od 20◦C do 27◦C, u nedjelju u prosjeku 2-4◦C stepena niža. Dalji pad očekuje se i početkom naredne sedmice, za čak 10◦C, poredeći sa petkom i subotom, pa će se najviša dnevna temperatura vazduha kretati do 16◦C.

Što se tiče strujanja u našem gradu, očekuje se aktivnost vjetra južnih smjerova, koji će usloviti priticanje toplije vazdušne mase, slabog do umjerenog intenziteta, na udare i pojačanog u petak i subotu. U nedjelju intenzitet vjetra u jačanju, pa se očekuje umjeren do umjereno jak, na udare jak jugozapadni, a na Kozari mogući su i žestoki udari vjetra.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Auto Janković